In momentul in care am primit invitatia celor de la Parma in Tavola la Bloggers Cooking Class, nu ma gandeam ca voi avea parte de o expereinta atat de interesanta si frumoasa. Am mai vizitat bucatarii ale restaurantelor si am mai gatit in locuri provizoriu amenajate, insa a fost pentru prima data cand am gatit intr-o bucatarie profesionista a unui restaurant.
Experienta a fost cu atat mai frumoasa, cu cat am fost alaturi de alti cativa bloggeri pasionati de gatit, si anume: Cristina de la Anason cu Lapte, Ana de la Butter and Cream si Catalina si Juha de la Kiss the Cook. Bineinteles ca l-am avut alaturi si pe Chef Maurizio Morini, de la care am aflat secretele bucatariei italiene.
Fiecare dintre noi am gatit un preparat, iar eu mi-am ales desertul. Trebuie sa recunosc ca a fost un desert foarte gustos. Mi-a placut atat de mult, incat l-am pus in practica la numai cateva zile dupa experienta din bucataria restaurantului Parma in Tavola, iar acum l-am facut pentru a doua oara.
Am pregatit briose cu mere si crema englezeasca. Sa va spun drept, eu l-am pregatit acasa sub forma de briose, guguluf si tarta. Alegerea va apartine 😉
Ingrediente briose calde cu mere:
- 4 mere (aproximativ 700 gr)
- 150 gr oua ( 75 gr galbenus, 75 gr albus) – aproximativ 3-4 oua
- 150 gr zahar
- un parf sare
- 100 gr unt la temperatura camerei
- 1 lingurita bicarbonat stins cu lamaie
- 150 gr faina
- ulei pentru uns formele de briose
Ingrediente crema englezeasca:
- 200 gr smantana lichida pentru gatit
- 5 galbenusuri
- 100 gr zahar
Metoda pregatire briose calde cu mere:
- Am curatat merele de coaja si le-am taiat in bucati mici, de aproximativ 2 cm lungime.
- Merele taiate astfel le-am pus intr-o tigaie cu 1 lingura zahar brut si le-am lasat pe foc aproximativ 5minute pana cand s-au inmuiat putin. In acest timp am amestecat prin ele.
- Odata facute merele, le-am lasat sa se raceasca.
- Am separat cele 3 oua.
- Intr-un castron am batut spuma, galbenusurile cu zaharul.
- Albusurile le-am batut spuma cu putina sare intr-un alt castron.
- Peste galbenusuri am adaugat untul, merele racite, faina, bicarbonatul cu zeama de lamaie si am amestecat.
- Tot aici am adaugat albusurile batute spuma, pe care le-am incorporat.
- Compozitia obtinuta am pus-o in forme unse cu ulei si am lasat la cuptor aproximativ 25 minute, la o temperatura de 160 grade Celsius.
Dupa cum va spuneam, le-am facut sub divrse forme: briose, guguluf si tarta. Vi le arat si voua, iar voi puteti alege cum vreti sa le pregatiti.
Metoda pregatire crema englezeasca:
- Pentru pregatirea cremei, am pus smatana intr-o cratita si am lasat-o pe foc pana cand au aparut primele bule.
- In acest timp am amestecat energic cu un tel galbenusurile cu zaharul.
- Compozitia cu galbenusuri si zahar am adaugat-o peste smanatana. Am amestecat continuu cu telul si am lasat pe foc pana cand a inceput sa fiarba.
- Sosul l-am lasat la racit.
Sosul obtinut se serveste cu briosele calde si fructe.
Experienta avuta in restaurantul Parma in Tavola a fost una extraordinara!
[…] Dupa cum va spuneam, le-am facut sub divrse forme: briose, guguluf si tarta. Vi le arat si voua, iar voi puteti alege cum vreti sa le pregatiti.Reteta de pe acest blog […]