
In luna mai, promovata ca si luna internationala de lupta impotriva alergiilor si a alimentatiei fara gluten, Alimente Speciale.ro alaturi de The Smart Cuisine si 11 bloggeri culinari, isi propun sa traga un semnal de alarma asupra modului de alimentație. #Mananc Responsabil este o campanie cu retete pentru persoanele cu regim special de alimentatie, cum este intoleranta la gluten/ lactate/zahar, diabetici. Dupa inghetata de afine si cocos, azi facem o budinca de chia cu lapte de cocos, fara gluten, fara lactoza si fara zahar.
Ingrediente:
- 500 ml lapte de cocos facut in casa
- 55 gr seminte chia
- 1/2 lingurita vanilie pudra
- 5 linguri + 1 lingura sirop de artar sau dupa gust
- 40 gr migdale tocate grosier
- 50 gr afine (congelate sau proaspete)
Metoda preparare budinca de chia cu lapte de cocos:
- Eu am folosit lapte de cocos pe care l-am facut acasa, insa puteti folosi orice alt lapte vegetal care va place.
- Am pus laptele intr-un borcan mare (1 kg) cu capac.
- Am pus semintele de chia in lapte, am inchis borcanul si am agitat energic borcanul timp de 1-2 minute.
- Am pus vanilia, cele 5 linguri sirop de artar si am amestecat. Gustati pentru a vedea daca e suficient de dulce.
- Am lasat boranul la frigider pentru 1 ora.
- Am impartit budinca in recipiente, iar deasupra am pus migdale tocate, afine si putin sirop de artar.
Enjoy!
Ma bucur, sa vad oameni inteligenti…!
Simplu, delicios, sanatos! Multumiri!
Te imbratisez, Laura!