In luna mai, promovata ca si luna internationala de lupta impotriva alergiilor si a alimentatiei fara gluten, Alimente Speciale.ro alaturi de The Smart Cuisine si 11 bloggeri culinari, isi propun sa traga un semnal de alarma asupra modului de alimentație. #Mananc Responsabil este o campanie cu retete pentru persoanele cu regim special de alimentatie, cum este intoleranta la gluten/ lactate/zahar, diabetici. Dupa inghetata de afine si cocos, azi facem o budinca de chia cu lapte de cocos, fara gluten, fara lactoza si fara zahar.
Ingrediente:
- 500 ml lapte de cocos facut in casa
- 55 gr seminte chia
- 1/2 lingurita vanilie pudra
- 5 linguri + 1 lingura sirop de artar sau dupa gust
- 40 gr migdale tocate grosier
- 50 gr afine (congelate sau proaspete)
Metoda preparare budinca de chia cu lapte de cocos:
- Eu am folosit lapte de cocos pe care l-am facut acasa, insa puteti folosi orice alt lapte vegetal care va place.
- Am pus laptele intr-un borcan mare (1 kg) cu capac.
- Am pus semintele de chia in lapte, am inchis borcanul si am agitat energic borcanul timp de 1-2 minute.
- Am pus vanilia, cele 5 linguri sirop de artar si am amestecat. Gustati pentru a vedea daca e suficient de dulce.
- Am lasat boranul la frigider pentru 1 ora.
- Am impartit budinca in recipiente, iar deasupra am pus migdale tocate, afine si putin sirop de artar.
Enjoy!
ALECS says
Ma bucur, sa vad oameni inteligenti…!
Laura Popescu says
Simplu, delicios, sanatos! Multumiri!
Alina Stan says
Te imbratisez, Laura!