


Mi-am amintit de reteta mea de chec cu cacao pe care o mai pregatescc cateodata si am adaptat acea reteta la ceea ce imi doream eu; si anume o combinatie intre nuca, ghimbir, scortisora, nucsoara si lamaie. Rezultatul? Buun 🙂
De data aceasta am facut checul cu faina alba, insa voi incerca sa repet reteta cu faina integrala. Va voi da si voua de veste sa va spun cum a iesit!
Iata ce am folosit pentru un chec maricel, facut intr-o tava de 35 x 11 cm, de unde au iesit aproximativ 20 felii.
- 300 gr faina alba cernuta
- 1 lingurita praf copt stins cu otet de mere
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- sare
- 1 1/2 lingurita scortioara (sau dupa gust)
- 1/2 lingurita nucsoara
- 25 gr ghimbir proaspat (dat pe razatoare)
- zeama de la o lamaie
- 4 oua de tara
- 220 gr zahar brut
- 230 ml ulei
- 350 gr morcov ras (pe razatoarea mica)
- 100 gr nuci (60 gr am tocat pt compozitie iar 40 gr le-am pus intregi pe chec)
Cum am procedat:
Am pus intr-un castron, faina, praful de copt stins cu otetul de mere, bicarbonatul de sodiu, sare, scortisoara, nucsoara, ghimbirul ras, zeama de la lamaie, galbenusurile (albusurile le batem spuma separat), zaharul, stevia, uleiul de masline si am amestecat totul.
Am adaugat morcovul ras si nuca (60 gr) si am amestecat din nou.
Albusurile le-am batut spuma separat cu putina sare iar cand s-au intarit, le-am adaugat la compozitia de mai sus, incorporandu-le usor cu o spatula.
Compozitia obtinuta am pus-o intr-o tava de chec, pe care am tapetat-o cu hartie de copt.
Deasupra compozitiei am pus nuca si am dat tava la cuptorul incins la 200 grade Celsius pentru 20 minute iar apoi am redus temperatura la 180 grade Celsius pentru aproximativ inca 30 minute.
Checul a fost unul reusit iar combinatia dintre morcov, nuca, ghimbir, scortisora, nucsoara si lamaie este divina 🙂

Daca va plac deserturile cu morcovi, asa cum le indragesc si eu, va lasi aici o reteta grozava de tort cu morcovi. Sper sa o incercati.
Ganduri bune, Alina
Incantator, ca de fiecare data! si aromat 🙂
Da, asa e. Aromat!
Multumesc.
Multumesc frumos pentru reteta ! Este foarte bun, tocmai l-am scos din cuptor.
Bravo! Ma bucur ca ai incercat reteta si ca ti-a placut!
Noi tocmai l-am terminat…de mancat !
🙂
Buna,
Imi place foarte mult reteta ta de chec cu morcovi cu patru arome. Am insa o intrebare: pot pune faina de ovaz sau integrala in loc de faina alba cernuta?
Multumesc mult!
🙂
Buna Andrada, l-am facut si eu cu faina integrala si a iesit foarte bun. Am mai redus putin din gramajul de faina.
Nu stiu ce sa-ti raspund in ceea ce priveste faina de ovaz pt ca nu am incercat.
Daca il incerci cu faina de ovaz, da-mi si mie de veste 😉
Seara buna si spor!