


Chipsuri din mere cu scortisoara
Author:
Ingredients
- Am spalat merele si le-am feliat in felii de 04,-05 mm cu ajutorul unei razatoare Boerner.
- Am presarat merele cu scortisoara si le-am pus in deshidrator peste nopate (aproximativ 12 ore) la o temperatura de 40 grade Celsius.
Instructions
Notes
Timpul de deshidratare poate diferi in functie de puterea aparatului, de grosimea feliilor de mar si de temperatura la care se deshidrateaza.
Aceste chipsuri se pot face si la cuptor. Se vor taia felii subtiri, uniforme, se pun pe hartia de copt in tava si se introduc in cuptor, la o temperatura cat mai joasa si se lasa pana cand sunt uscate. Usa cuptorului va ramane tot timpul usor deschisa.
Buna
ca de obicei o reteta yummi
eu nu am deshidrator si nici nu stiu cum arata/cum se foloseste
poti sa imi dai niste indicatii?
sunt adepta mancarii sanatoase si cred ca e bun la casa omului 🙂
Sa ai o zi minunata
Sava
Scuze daca iti trimit de doua ori mesajul acesta, dar mi-a aparut un mesaj ciudat inainte…
Te rugam sa imi dai niste indicatii referitor la deshidrator. Sunt adepta hranei sanatoase si cred ca e bun la casa omului 🙂 dar nu prea stiu cum arata, cat de mult se foloseste. Mi-ar prinde bine niste indicatii. Multumesc mult. Sava
Buna, si pentru mine este o achizitie recenta.L-am luat in ideea de a usca fructe, de a face painici raw. Eu mi-am luat un Excalibur, insa sunt si alte marci bune care fac acelasi lucru 😉
Ideea este ca nu se fac cat ai bate din palme; ele trebuie tinute in deshidrtaor mai multe ore, depinde de ceea ce usuci, de grosimea alimentelor, de puterea aparatului. Eu le las de obicei la deshidratat peste nopate pentru ca aparatul face zgomotul unei hote.
Cat de mult il folosesti depinde numai de tine 🙂
Sper ca ti-am fost de folos.
Toate cele bune!
Alina
Poți sa-mi spui dacă excalibur-ul e cu 5 tăvi? Am auzit ca cel cu 5 tăvi nu usucă așa bine ca cel cu 9 tăvi, însă nu stiu dacă e adevărat iar mie nu mi-ar trebui unul așa mare. Acum sunt în dilemă. De care răzătoarea Borner ai? Ești mulțumită? Acum am descoperit site-ul borner.ro și as vrea sa achiziționez și eu una. Mulțumesc frumos.
Diana, deshidratorul meu e un Excalibur cu 5 tavi.L-am folosit pana acum de vreo 10 ori insa nu am avut probleme in privinta uniformizarii; eu de obicei il las peste noapte (am vrut neaparat sa aibe timer si termostat). E important ca fructele/legumele sa fie taiate f subtiri si uniforme. Sa ai in vedere ca trebuie sa fie in functiune cateva ore bune si scoate un zgomot, ca cel de hota.
Acesta de 5 tavi are 440 W iar cel de 9 tavi are 6 W. Aceasi dilema am avut-o si eu in privinta marimii si l-am ales pe cel mai mic.
Legat de razatoare, sincer eu nu prea am folosit-o desi o am de vreo 3 ani, insa acum e perfecta.
Sper ca ti-am fost de folos 🙂
Seara buna!
Alina
Multumesc, Alina, sigur ca mi-ai fost de folos. La cel mic m-am hotarat si eu, insa mai trebuie sa astept putin ca a intervenit altceva. Asa-i cand stai prea mult pe ganduri. Insa nu stiu cum am descoperit asa tarziu site-ul tau, imi vine sa-mi cer scuze, zau. Ne auzim in curand.
M-ai facut sa rad la faza cu scuzele 🙂 Cu drag, oricand. Seara buna!