


Ciocolata raw cu alune si stafide
Author:
Serves: 40-50 bucati
Ingredients
- 30 gr stafide inmuiate 30 minute
- 130 gr unt cacao topit (aprox 160 ml)
- 140 ml ulei cocos
- 40 gr cacao alcalinizata
- 4 linguri sirop agave/artar/miere (sau dupa gust)
- un varf cutit de sare
- 1 si 1/2 lingurita maca
- 80 gr alune de padure crude maruntite
Instructions
- Am pus satfidele la inmuiat in apa calduta.
- Am topit untul de cacao la bain marie (pana in 4o grade Celsius).
- Am transferat intr-un castron untul de cacao topit, am adaugat uleiul de cocos, cacao si am amestecat cu un tel.
- Am pus indulcitorul, sarea si maca; este important sa gustati din compozitie pentru a vedea daca doriti mai dulce sau mai putin dulce.
- Daca folositi miere, trebuie sa amestecati des deoarece mierea se lasa la baza castronului.
- La final am adaugat alunele maruntite si stafidele bine stoarse; alunele le-am maruntit putin prin trecerea sucitorului peste ele.
- Compozitia obtinuta am pus-o in forme de silicon pentru ciocolata si am introdus in congelator pentru 30 minute.
- Cand s-au solidificat, le-am scos din forme si le-am pastrat la frigider.
Daca sunteti amatori de ciocolata, va mai dau cateva idei delicioase: ciocolata cu fistic si nuca, ciocolata cu menta, batoane cu cocos.
Enjoy!

Leave a Reply