
Dovleceii sunt foarte bogati in apa, aproximativ 95% din masa lor iar pulpa si, mai ales coaja, contin mari cantitati de vitamina B9, vitamina A, magneziu, fosfor si potasiu si fibre alimentare. Au un continut caloric mic, proprietati antiinflamatoare si proprietati anticancerigene.
Ciorba de dovlecel
Author:
Serves: 5
Ingredients
- 1 ceapa mare
- 2 morcovi
- 2 ardei rosii
- 1 telina medie
- 3 dovlecei mari
- 500 ml bors
- ulei masline
- sare roz Himalaya
- 1 legatura patrunjel
- 5-6 linguri smantana
- 2 galbenusuri
Instructions
- Curatam legumele, le spalam si le taiem cubulete.
- Punem putin ulei de masline in cratita, adaugam ceapa iar dupa 2 minute adaugam si morcovul, ardeii , telina si putina sare.
- Lasam totul la foc mic inca 3-4 minute, cu capacul pus la cratita si apoi adaugam apa fiarta.
- Fierbem aproximativ 15 minute, apoi adaugam dovlecelul care fierbe mai repede decat legumele puse anterior si mai lasam inca 5 minute.
- In acest timp dam in clocot separat borsul si amestecam cele 2 galbenusuri cu smantana si cu cateva linguri de ciorba.
- Adaugam acest amestec si borsul in ciorba, mai fierbem 5 minute, adaugam patrunjel si …pofta buna!
Deci, dacă în coajă, conţine acid folic, aceasta, m.ar trebui îndepărtată, da?
Cred că te mai vizitez.
Mi-a lăsat gura apă, blogul tău!
Onu
Da, coaja o vom indeparta in aceasta reteta.
Te astept cat mai curand pe blog. Multumesc pentru vizita!
Multumesc, pentru raspuns, dar nu cred ca ar trebui indepartata coaja. Asta, nu ca sa te necajesc, ci pentru ca sunt adeptul vitaminizarii naturale.
Scuze, pentru o intrebare inabil pusa, si care probabil, te-a derutat.
As mai intreba: hrana vie/raw, nu o prezinti in blog? Atunci, as fi abonatul posturilor tale, dupa care mi-as organiza alimentatia.
Inca o data, multumiri, dar acum, anticipate! 🙂
Onu
Sunt de acord cu tine in ceea ce priveste vitaminizarea naturala.
Retetele se pot modifica in functie de persoanele care le pregatesc sau cele care urmeaza sa consume acel fel de mancare. In cazul meu solutia era fara coaja.
In curand si raw :-).
Toate cele bune!
Alina
Multumesc, Alina!
Simt, pe repere numai de mine percepute, ca hrana raw promisa , va avea si gust de suflet.
O zi excelenta! 🙂
Onu
http://worldofsolitaire.wordpress.com/
Buna Alina, Daca as vrea sa o prepar fara bors, se poate? Il pot inlocui cu altceva? Multumesc, Eliza
Eliza, borsul se poate inlocui cu zeama de varza, dar daca nu iti place nici asta poti pune putina zeama de lamaie sau o lasi doar cu smantana.
Buna! Ciorbita asta de dovlecel o aveti adaptata pt TM6?
Multumesc…
Buna, nu, nu este adaptata la Thermomix.
Alina