
Langa supa crema de spanac cu broccoli si crutoane am facut si o smantana din caju. Gustul a fost divin. Smantana din caju poate fi inlocuita, in functie de preferintele fiecaruia, cu smantana clasica.

Crema de spanac si broccoli
Author:
Serves: 4-5
Ingredients
- ulei masline
- 100 gr ceapa tocata (2 ceape medii)
- 4 catei usturoi
- 1/2 lingurita chimion pudra
- 1/2 lingurita coriandru pudra
- 750 ml supa legume
- 450 gr spanac (cantitate neta – deja curatat)
- 300 gr broccoli (cantitate neta – deja curatat)
- sare roz de Himalaya
- smantana din caju
Instructions
- Pentru a da mai multa savoare am facut supa de legume/stock-ul (se obtine din 1 ceapa medie, 1 morov, 1 radacina patrunjel, 1 radacina pastarnac, 1 telina mica, 1 l apa, fierte 25-30 minute si strecurate).
- Am pus intr-o cratita uleiul de masline, ceapa si am lasat la inabusit pentru 2 minute.
- Am adaugat usturoiul tocat, chimionul, coriandrul si am mai lasat pe foc 1 minut.
- Supa de legume facuta dupa descrierea de mai sus, am adaugat-o in cratita.
- Tot aici am mai pus broccoli si am lasat la fiert 8-10 minute.
- Dupa ce a fiert broccoli am adaugat spanacul si am mai lasat 1-2 minute la fiert.
- Am luat cratita de pe foc si am pasat totul la blender.
- Daca vreti o consistenta mai subtire a supei crema, mai puteti adauga putina apa si mai dati un clocot.
- Deasupra supei crema puneti o lingura de smantana si/sau cruoane.
Leave a Reply