Crumble cu prune, mere si nuci este o retea care aduce toamna la tine acasa. Miresme imbietoare de nuca si scortiosara, toate intr-un singur desert simplu si usor de facut. Merita sa-l incercati 🙂
Crumble cu prune, mere si nuci
Echipament
- cuptor
Ingrediente
- 330 gr mere curatate si taiate bucati cantitate neta - mere deja curatate de coaja si cotor
- 330 gr prune fara samburi si taiate in 4 cantitate neta - prune fara samburi
- 15 gr zeama lamaie
- 20 gr faina tapioca
- 25 gr zahar cocos
- 1 lingurita rasa scortisoara
- 1/8 linguritanucsoara
- Crusta:
- 100 gr nuca romaneasca tocata
- 40 gr faina ovaz
- 50 gr zahar cocos
- 40 gr ulei cocos
Instructiuni
- Am spalat merele, am curatat coaja, le-am scos cotorul si le-am taiat in bucati de aproximativ 2 cm.
- Am spalat prunele, le-am scos samburii si le-am taiat in 4.
- Am pus intr-un castron merele si prunele taiate, am pus zeama de lamaie, faina de tapioca, zaharul de cocos, scortisoara, nucsoara si am amestecat.
- Daca nu aveti faina de tapioca, puteti rasni perle de tapioca pentru a obtine faina.
- Am lasat aceasta compozitie sa stea putin pana cand am facut compozitia pentru crusta.
- Pentru a obtine crusta am tocat nuca insa nu foarte fin. Eu am lasat-o cam de marimea bobului de mazare.
- Am pus nuca tocata intr-un castron, am adaugat faina de ovaz, zaharul, uleiul de cocos si am amestecat cu spatula.
- Daca nu aveti faina de ovaz puteti rasni fulgii de ovaz sau puteti sa puneti chiar fulgi de ovaz.
- Am impartit compozitia cu prune si mere in castroane mai mici iar deasupra am pus compozitia pregatita pentru crusta.
- Am pus vasele la cuptorul incins si am lasat pentru 25 minute la o temperatura de 180 grade Celsius.
O alta reteta foooarte buna de crumble este cea cu rubarba si capsuni 🙂
Pe curand!
Oana says
Am o mica intrebare 🙂 Faina de tapioca poate fi inlocuita si cu amidonul de porumb? 😀
Alina Stan says
Da, Oana se poate inlocui cu amidon de porumb. Sa-mi spui daca ti-a placut 🙂
Seara buna si weekend frumos!
alina says
Foarte buna combinatia, ideala pentru diminetile tomnatice.
Alina Stan says
Daca iti spun ca tocmai pregatesc ingredientele sa mai fac o portie 😉