


Ieri, dupa o zi aglomerata de dus-luat copiii de la scoala si gradinita, teme, inot, stomatolog, piata, seara am “cazut’ lata. Simteam nevoia sa mananc ceva dulce si am ales sa fac dovleac copt cu miere, nuca si scortisoara.
A iesit perfect; era aromat si suculent. Exact de ceea ce aveam nevoie!
Poate va vine si voua vreo idee si vreti sa faceti!
Pentru o tava mare, din aceea marimea cuptorului, am folosit:
- 1,5 kg dovleac (placintar)
- scortisoara dupa gust
- nuca maruntita
- miere dupa gust (se poate inlocui cu sirop de artar)
Cum am procedat: am curatat si spalat dovleacul, l-am sters cu un servet, am pus hartie de copt in tava, am asezat dovleacul taiat felii si l-am acoperit cu o hartie de copt iar apoi am introdus tava in cuptorul preincalzit si am lasat-o 25-30 minute la 180 grade C.
Dupa ce am scos dovleacul din cuptor l-am presarat cu multa scortisoara, miere (sau sirop de artar) si nuca.
Daca va ramane dovleac copt, nu il aruncati! Puteti preagti un smoothie cu ghimbir, scortisoara si frisca de cocos. Aveti aici reteta.
Deliciosssss!
Asa am mancat eu anul trecut mai tot dovleacul! Este pur si simplu delicios, imi luam si la servici la cat de bun e! 😉
Ai dreptate. Este foarte gustos.
Vreau newsletter
Pentru newsletter, trebuie sa va abonati.
In partea dreapta a site-ului, aveti ABONARE, introduceti adresa d email, nume si dati click pe Abonare.
Zi frumoasa!
Alina