Pentru ca tocmai am primit de la tara cateva ladite cu mere, am zis sa pregatesc un mic dejun delicios, in care sa le si folosesc 😉 Aceasta clatita rapida la cuptor sau “dutch baby” cum i se mai spune, mi-a atras de mult atentia, asa ca, cum era weekend si aveam suficient timp, am zis ca e momentul sa le fac copiilor o surpriza dis-de-dimineata.
Bineintels ca de acest preparat ne-am bucurat cu totii, pentru ca este delicios, dulce si parfumat cu scortiosoata si cardamon, numai bun pentru vremea asta rece.
Dutch Baby este o clatita rapida la cuptor, fiind o alternativa a clatitelor clasice. Spre deosebire de clatitele clasice care se gatesc pe aragaz, “dutch baby” este coapta in cuptor si contine faina, lapte, zahar, oua, putand fi servita cu diverse fructe de sezon.
Aceasta clatita la cuptor este consistenta si poate poate fi servita la micul dejun sau ca si deseret la pranz.
In aceasta reteta am folosit bautura de soia Joya. Cu bauturile Joya am mai gatit si o supa crema delicioasa si cremoasa cu dovleac, ghimbir si lapte de cocos. Daca vreti sa vedeti, aveti aici reteta.
Dutch Baby - Clatita rapida la cuptor
Ingrediente
- 1 lingura ulei
- 75 gr faina integrala spelta sau faina alba
- 2 oua
- 110 ml lapte de soia Joya
- un parf de sare
- 1 lingurita esenta vanilie
- 200 gr mere cantitate neta
- 2 linguri zahar
- 1/2 lingurita scortioara
- 1/4 lingurita cardamon
- 10-12 afine optional
- 1 lingurita zahar pudra optional
- 2 linguri nuca macinata optional
Instructiuni
- Am preincalzit cuptorul la 200 grade Celsius.
- Am pus o lingura de ulei intr-o tigaie de fonta de 18 cm si am introdus tigaia in cuptor.
- Am pus in robot: faina, ouale, laptele de soia Joya, sarea, vanilia si am amestecat totul la viteza medie pentru cateva secunde.
- Cand s-a incins uleiul din tigaie, am turnat compozitia de clatita.
- Am lasat la cuptor pentru 20-22 minute si nu am deschis usa cuptorului.
- Clatita a crescut mult pentru marginile tigaii, a fost umflata, ca o minge, insa dupa ce am scos-o din cuptor, ea s-a lasat.
- In timpul in care a stat la cuptor, am taiat un mar in bucati mai mici (aprox. 1,5x1,5 cm) si le-am pus intr-o tigaie, impreuna cu zaharul.
- Eu am folosit zahar de cococs pentru ca imi place aroma de caramel pe care o da, insa voi puteti folosi orice tip de zahar.
- Le-am lasat sa se caramelizeze usor, iar la final am adaugat scortiosara si cardamonul.
- Merele astfel pregatite le-am pus peste clatita, am pus si cateva afine si am presarat putin zahar.
- Cand am servit clatita, am pus si nuca macinata.
Astept sa incercati si voi reteta aceasta si sa-mi spuneti cum vi se pare.
Pana atunci va doresc zile frumoase!
Alina
Corina Podocea says
Am încercat rețeta! Într-adevăr, are un gust deosebit! E foarte gustoasă această clătită și extrem de sățioasă! Mulțumesc pentru rețetă!!!
Alina Stan says
cu drag!