Aceste fursecuri cu nuca si merisoare sunt versatile deoarece sunt potrivite ca si desert pentru copii, o gustare in pachetul de scoala insa merg perfect si langa ceaiul adultilor 😉
Ma-na- magazin natural ne-a facut o surpriza si ne-a trimis un cos plin cu bunataturi, asa ca am gatit cu drag si spor aceste fursecuri cu nuca si merisoare, budinca de tapioca cu fistic si un drob vegan cu hrisca. Va recomand sa le incercati si voi acasa 🙂
Daca va face cu ochiul tortul de mai sus, aveti aici reteta de tort ciocolatos cu glazura de cocos.
Fursecuri cu nuca si merisoare - fara gluten
Aceste fursecuri nu contin gluten si sunt o varianta potrivita pentru cei mici.
Ingrediente
- 200 gr faina orez
- 200 gr faina mei
- 3 lingurite seminte in rasnite
- 5 linguri apa
- 2 lingurite rase praf de copt
- 2 linguri zeama lamaie
- 100 gr zahar brut
- 150 ml ulei
- esenta vanilie
- 23-25 linguri lapte eu am folosit lapte de orez
- 100 gr merisoare eu am folosit merisoare indulcite cu suc de mere
- 100 gr nuca tocata grosier
Instructiuni
- Am inceput cu rasnirea semintelor de in, in rasnita de cafea, pe care le-am pus intr-un castron mic, cu cele 5 linguri de apa si le-am lasat deoparte pentru 20 minute.
- Ca sa-mi usureaz munca, am pus ingredientele in bolul robotului de bucatarie insa puteti folosi si un castron.
- Am pus faina de orez, faina de mei, praful de copt stins cu zeama de lamaie, zaharul, uleiul, laptele, esenta de vanilie si am amestecat totul.
- La final am adaugat merisoarele, nuca tocata grosier si semintele de in rasnite.
- Am amestecat din nou pentru incorporarea lor si am obtinut un aluat vartos.
- Daca vi se pare ca este prea tare, mai puteti pune putin lapte.
- Am pregatit tava, tapetata cu hartie de copt si am luat cu o lingura din compozitia de fursecuri si am asezat in tava.
- Am introdus tava in cuptorul electric preincalzit si am lasat- o la 200 grade Celsius pentru aproximativ 15 minute.
- Cand sunt gata, fursecurile trebuie sa aiba o culoare aurie.
Observatii
Am folosit aproximativ 30 gr de compozitie pt fiecare fursec si au iesit 40 de fursecuri.
Tried this recipe?Let us know how it was!
Elena says
Buna! Vreau sa incerc aceste fursecuri pentru masa de Paste cand voi avea invitati cu regim alimentar mai strict, fara gluten, lapte animal sau zahar. Asadar, doua intrebari daca esti buna: cu ce imi recomanzi sa inlocuiesc zaharul si echivalentul cantitativ?; ai idee cat inseamna 25 linguri de lapte in ml? ☺
P.S. Imi recomanzi si alte retete din categoria restrictiva mentionata pls? Multumesc anticipat pentru rabdarea de a citi mesajul lung, pentru eventualele raspunsuri si mai ales pentru retetele deosebite pe care le postezi!
Alina Stan says
Buna,
Poti inlocui zaharul cu green sugar sau eritritol; pe ambalajul fiecaruia este mentionat cat se foloseste cantitativ fata de zahar.
1 lingura are 15 ml, deci ti-ar trebui 345-375 ml lapte. La nevoie mai adaugi pentru a nu fi foarte vartos aluatul.
Recomnadari retete fara gluten:
http://aromedepoveste.ro/pasca-fara-aluat-si-fara-zahar/
http://aromedepoveste.ro/tort-raw-cu-morcovi-si-cocos/
http://aromedepoveste.ro/bomboane-vegane-cu-rom-si-ciocolata/
http://aromedepoveste.ro/briose-fara-gluten-cu-afine/
http://aromedepoveste.ro/tort-raw-cu-ciocolata-si-menta/
http://aromedepoveste.ro/salam-de-biscuiti-fara-gluten/
http://aromedepoveste.ro/desert-fara-gluten-cu-piscoturi-si-mascarpone/
http://aromedepoveste.ro/tort-ciocolata-raw-cu-glazura-de-cocos/
http://aromedepoveste.ro/caramele-de-post/
http://aromedepoveste.ro/tort-cu-morcovi-mascarpone-si-lamaie-fara-gluten/
http://aromedepoveste.ro/briose-cu-migdale-si-stafide/
http://aromedepoveste.ro/budinca-de-tapioca/
http://aromedepoveste.ro/rafaello-raw-vegan/
http://aromedepoveste.ro/fursecuri-cu-banane-si-ovaz/
Sper sa gasesti aici ceva pe placul tau.
Sarbatori cu bine si ganduri bune!
Alina