


Author:
- 250 gr naut boabe inmuiat peste noapte
- 300 gr ardei capia, rosu, copt (cantitate dupa ce coacem ardeiul)
- sare neiodata dupa gust
- 3 linguri pasta tahini
- 6 catei usturoi
- 2 linguri ulei masline extravirgin
- 2 linguri patrunjel tocat
- 140-150 ml apa in care a fiert nautul
- seminte de pin si patrunjel pentru decor
- Nautul inmuiat peste noapte l-am fiert aproximativ 1 ora si 30 minute, l-am strecurat si am pastrat o parte din apa in care a fiert.
- Am pus in blender nautul fiert, ardeiul curatat de coaja si samburi, sare, pasta tahini, usturoiul, uleiul de masline, patrunjelul si 50 ml din cantitatea de apa pastrata de la fiert.
- Am pasat pana cand am obtinut o crema fina, am folosit spatula pentru a da jos compozitia de pe peretii vasului si am adaugat treptat restul de apa si am continuat omogenizarea pana cand am obtinut consistenta dorita.
- La final am presarat seminte de pin si patrunjel.
- Cantitatea de apa adaugata se poate modifica in functie de cum dorim textura humusului.
[…] O rețetă faină de hummus cu ardei copți (cu tahini) gasiti la Alina (Arome de Poveste) […]