

Si cum vara se poarta inghetata, nu ne ramane decat sa o si pregatim. Indiferent ca alegem o inghetata vegana sau ovo-lacto, cea mai buna, cu siguranta este cea pe care o facem acasa.
De data aceasta am facut o inghetata pentru mine, ca deh, si eu am pofte. Inghetata are ca si baza varianta clasica cu galbenus, vanilie, lapte, la care am adaugat lapte condensat si expresso. Cafeaua folosita este o cafea boabe de specialitate, Guatemala Maya, cu note de caramel, cardamon si piersica, cafea pe care obisnuiesc sa o comand online de la Clarocafe.

Pentru ca lucrurile sa fie cat mai usoare, am pregatit inghetata la Thermomix. Cum va spuneam si in postarea cu reteta de cheesecake cu ciocolata alba si capsuni, aici, la Thermomix putem adapta si modifica orice reteta.
Eu am ales o reteta de pe Cookidoo, din biblioteca virtuala cu peste 70.000 retete, insa am facut modificari de cantitati si de ingrediente, in functie de preferinte.

Inghetata de cafea
Echipament
- tavita
- congelator
Ingrediente
- 400 ml lapte
- 50 g linguri zahar cocos
- 4 buc galbenusuri
- 15 g amidon
- 1 praf sare
- 1 lgt vanilie pudra
- ¼ lgt curcuma (optional)
- 250 ml lapte condensat
- 180 ml expreso
Instructiuni
- Punem in bolul de mixare, laptele, zaharul, galbenusurile, amidonul, sarea, vanilia, curcuma si setam 7 min./90°C/viteza 3.
- Adaugam laptele condensat si expresso-ul si mixam 20 sec/viteza 5.
- Compozitia obtinuta o transferam intr-o tavita, astfel incat sa fie intr-un strat de 3 cm si o punem la congelator pentru aproximativ 3 ore, timp in care va ingheta.
- Cand este congelata, o portionam in patratele de 4×4 cm si o pastram la congelator.
- Cand dorim sa servim, punam cateva patratele in bolul Thermomixului si setam 45 secunde/viteza 5.5 sau pana cand obtinem o inghetata cremoasa, fara ace de gheata.
Observatii

Si pentru ca inghetata este la mare cautare, va las cateva retete potrivite si pentru cei mici: inghetata de cocos cu capsuni, inghetata cu piersici si zmeura, inghetata cu afine de pdure sau inghetata cu capsuni si iaurt.
Pe curand, Alina
Leave a Reply