
Capsunele sunt fructe de sezon, aromate iar pe langa gustul lor irezistibil, ele au si o serie de beneficii: sunt bogate in vitamine si acid folic, fiind recomandate femeilor insarcinate, contribuie la arderea grasimilor, scade colesterolul, hidrateaza tenul si ii redau luminozitatea.
Capsunele sunt pe lista fructelor mele preferate iar copiii mei le adora de asemenea. Cu siguranta cunoasteti jeleurile din comert “cu de toate”, asa ca am experimentat aceasta varianta de jeleuri de capsune, vegane, pregatite din doar 5 ingrediente.

Jeleuri de capsuni
Ingrediente
- 300 g capsuni
- 4 linguri zeama de lamaie
- 3 linguri sirop de cocos sau agave (sau dupa gust)
- 100 ml apa
- 1/4 lingurita vanilie pudra
- 2½ lgt agar-agar gelatina din alge
Instructiuni
- Am spalat capsunii cu apa rece si i-am curatat de codite.
- Am pus capsunii in robot, am adaugat zeama de lamaie, nectarul de cocos si am procesat la viteza medie spre mare.
- Trebuie sa obtinem o compozitie asemanatoare unui un sos mai gros.
- Am transferat capsunii pasati intr-un bol.
- Intr-un ibric am pus 100 ml apa la fiert iar cand a dat in clocot am adaugat vanilia pudra, agar-agar si am lasat la fiert 3 minute.
- In tot acest timp am amestecat continuu cu telul.
- Peste capsunii pasati am pus compozitia cu agar-agar si am amestecat pentru a se incorpora.
- Cu ajutorul unei linguri am umplut formele de silicon cu aceasta compozitie si le-am lasat la frigider 30 minute.
- Dupa ce scoatem jeleurile din forme, le putem pastra in frigider.
Observatii
Eu am pregatit jeleurile din capsuni insa le puteti inlocui cu portocala, zmeura, afine sau orice alt fruct preferati voi.
Profitati de aceste fructe delicioase si incercati si inghetata cu capsuni si glazura de ciocolata sau smoothie parfumat cu capsuni.
Inca poti cumpara un exemplar din cartea mea cu retete vegane/de post si dulciuri raw, “DULCE SI SARAT” !!! Comanda se face aici.
Zile frumoase, iti doresc!
Eu as inlocui siropul de cocos sau agave cu eritrit. In rest suna foarte bine 🙂