

O varianta pentru cei cu intoleranta la lactoza este acest lapte de caju, fiind un lapte cremos si sanatos. Se prepara rapid, cu o hidratare in prealabil a nucilor caju si cu un blender puternic.
Nucile de caju sunt bogate in magneziu, calciu si in “grasimi bune”.
Laptele de caju se poate folosi ca atare sau se poate adauga dupa preferinta scortisoara, miere sau vanilie. De data aceasta l-am facut simplu 🙂
Ingrediente:
- 200 gr caju inmuiat peste noapte
- 1 l apa plata plata
- un praf de sare
Procedura:
- Am clatit cu apa rece nucile de caju, le-am scurs si le-am pus in robot (Thermomix) cu 300 ml apa plata si sare.
- Am mixat la viteza maxima pana s-a transformat intr-o crema fina apoi am adaugat restul de 700 ml de apa si am mai mixat putin.
- Laptele obtinut este cremos si delicios. Se poate consuma ca atare sau se poate trece printr-un saculet special, cu ajutorul caruia pulpa se separa de lapte.
- Pulpa ramasa se poate folosi la diferite deseturi fara foc.
- Daca vreti sa incercati si laptele de migdale, aveti aici reteta.

Super interesante aceste rețete unele dintre ele le.am încercat şi eu mă bucur ca am găsit aceste pagini …..şi mulțumesc celor de la Totul despre raw …
Multumesc 🙂