Cu aceasta reteta de masala de mazare particip la concursul organizat de Edenia Foods, concurs in care am ales sa folosesc mazare congelata Edenia. Mai multe detalii despre acest concurs gasiti aici.
Acum sa ne intoarcem la mancarea noasatra 🙂 Masala de mazare este o mancare cu mazare, extrem de simpla insa incredibil de aromata. Masala se refera de fapt la amestecul de condimente indiene pentru prepararea curry-urilor. Printre ingrediente se gasesc de obicei: menta, chili, turmeric, ghimbir, coriandru, menta, piper si altele.
Eu indragesc foarte mult aroma condimentelor indiene si drept urmare le folosesc destul de des. Aveti aici cateva retete pe care le-am gatit cu condimente indiene: palak panneer o reteta cu spanac si branza, aloo matar cu mazare si cartofi si inca o reteta cu orez cu legume, coriandru si tofu.
Masala de mazare
Ingrediente
- 400 gr mazare congelata Edenia
- 700 ml apa
- 2 linguri ulei
- 2 cepe medii tocate 120 gr
- 0,5 cm ghimbir ras
- 1 lingurita chana masala
- sare dupa gust
- 1 lingurita curry
- 400 gr rosii din conserva
- 100 gr smantana de ovaz sau de orez
- cateva fire coriandru verde
Instructiuni
- Am pus 700 ml apa la fiert cu putina sare iar cand a inceput sa fiarba, am adaugat mazarea congelata.
- Am lasat sa fiarba pana cand s-a gatit mazarea, aproximativ 5-7 minute.
- Odata fiarta mazarea, am scurs apa si am trecut-o printr-un jet de apa rece.
- In acest timp am pus intr-o cratita, uleiul si ceapa si am lasat la sotat 3-4 minute.
- Odata sotata ceapa, am adaugat ghimbirul curatat si dat pe razatoarea mica, chana masala, sare dupa gust si curry.
- Am amestecat si am lasat pe foc cateva secunde, cat se se intrepatrunda aromele, apoi am adaugat rosiile din conserva.
- Cand a inceput sa fiarba compozitia, am adaugat mazarea scursa de apa si am mai lasat sa fiarba 5 minute.
- La final am adaugat smantana de ovaz, am mai lasat sa dea 2-3 clocote apoi am luat mancare de pe foc.
- La final am pus coriandru verde tocat.
Leave a Reply