Daca vreti sa incercati si o reteta de negresa de post cu faina integrala, aveti aici o reteta pe care sigur o veti indragi la fel de mult.
Negresa raw cu ciocolata si nuci
Author:
Ingredients
Blat:
- 130 gr alune de padure crude
- 40 gr fulgi de ovaz
- 60 gr curmale fara samburi
- 40 ml unt cacao topit la bain marie
- Crema:
- 150 gr nuci pecan
- 150 gr alune padure crude
- 100 gr curmale fara samburi
- 30 gr cacao
- 70 ml unt cacao topit la bain-marie
- 30 ml ulei cocos
- putina sare
- 30 gr miere sau sirop gave
- Topping
- 25 gr alune padure crude
- 25 gr nuci pecan
Instructions
- Am pus alunele, fulgii de ovaz in blender si am procesat, nu foarte fin; cam jumatate din marimea bobului de orez.
- Am adaugat curmalele, untul de cacao topit si am procesat din nou.
- Compozitia obtinuta am intins-o in tava de silicon, de 18×18 cm si am lasat-o in congelator pana cand am facut crema.
- Pentru a obtine crema am pus toate ingredientele in blender (nucile, alunele, curmalele, cacao, untul de cacao, sare, miere) si am procesat pana cand am obtinut o crema densa.
- Daca aveti un blender mai putin performant, e de preferat sa puneti ingredientele pe rand.
- Crema obtinuta am intins-o peste blat, iar deasupra am presarat nucile si alunele maruntite grosier.
- Am lasat prajitura 30 minute la congelator pana cand s-a intarit, iar apoi am portionat-o.
Notes
Negresa se poate pastra in frigider, la o temepratura de 5-6 grade Celsius.
Natalia says
Imi lasa gura apa! Arata atat de bine, Alina!
aromedepoveste says
Multumesc, Natalia 🙂
Gabriela says
Buuuun, o reteta de incercat neaparat! Multumesc Alina!
aromedepoveste says
Te asigur ca merita incercata 🙂
Cu drag, Gabi!
coco says
Super! Mercic 🙂
aromedepoveste says
🙂
Gabriela V. says
azi am facut prajitura. A iesit f buna!!!!
aromedepoveste says
Ma bucur ca ti-a placut, Gabriela. Si eu o fac din nou maine 😉
La multi ani si nou an cu sanatate si bucurii!
mikaela says
In locul fulgilor de ovaz se pot folosi tarate de ovaz?
Alina Stan says
Fulgii de ovaz ii poti inlocui cu tarate. Daca sunt maricele, da-le putin prin rasnita.
Zota Alexandru says
wow.. I like it
sas virginia says
As dori sa-mi spuneti de unde se poate procura untul de cacao ? Ce este cacaoa alcalinizata si de unde se procura? Merci
Alina Stan says
Untul de cacao si cacao alcalinizata se pot procura de pe http://www.driedfruits.ro.Ccao alcalinizata are o aroma mai puternica si este mai inchisa la culoare. Daca folositi cacao normala sau raw, puneti putin mai multa.
Un An Nou cu sanatate, liniste si pace in suflet!
Raluca57 says
Cu ce pot înlocui untul de cacao? Vreau să prepar prajitura și durează până procur unt de cacao de la driedfruits. Multumesc
Raluca57 says
As putea folosi unt sau ulei de cocos în locul untului de cacao? Aceleași cantități? Multumesc
Alina Stan says
Raluca, se poate folosi ulei de cocos in locul untului de cacao insa compozitia nu va fi la fel de ferma. Probabil ca va fi nevoie sa pui prajitura in congelator cat se se inchege bine, sa o portionezi si vezi atunci daca rezista sa o lasi in frigider sau e nevoie tot de congelator.
Spor la prajiturit!
Shelly says
I was able to find good information from your articles.
Claudia says
Super rețete! Mulțumesc!
Alina Stan says
Cu drag, Claudia!
Claudia says
Din toate ingredientele( nuci pecan, alune de pădure) nu trebuie pus nimic la hidratat?
Alina Stan says
In aceasta reteta eu nu am hidratat ingredientele. Daca vrei sa le hidratezi, trebuie sa le usuci apoi in deshidrator deoarece altfel vor pastra umezeala.