Pastele se afla printre retetele favorite ale copiilor mei, asa ca incerc sa folosesc paste diverse de grau, din linte, hrisca, mazare si in diverse combinatii, de post, vegetariene sau cu carne.
Aceasta reteta de paste cu rosii deshidratete, seminte pin si patrunjel este o reteta de post, simpla si extrem de rapida.
Ingrediente
- 160 g penne rigate Arnos
- 1/2 lgt sare
- 60 g seminte pin trase la tigaie
- 30 g fulgi migdale trasi la tigaie
- 50 g patrunjel verde
- 40 g rosii in ulei de masline
- 2 lg busuioc verde tocat
Instructiuni
- Se pune apa la fiert si se adauga sarea.
- Cand da in clocot, adaugam pastele si le fierbem conform instructiunilor de pe pachet.
- Scurgem pastele si pastram aproximativ 200 ml din apa in care au fiert pastele.
- Tragem usor la tigaie, fara ulei, semintele de pin si fulgii de migdale.
Sos:
- Punem in bolul unui robot, in cazul meu in Thermomix, patrunjelul, rosiile deshidratate, semintele de pin si de migdale si maruntim totul.
- Adaugam peste paste, cei 200 ml apa si sosul pregatit in robot si amestecam, astfel incat sa acoperim toate pastele cu sos.
- Deasupra presaram busuiocul tocat.
Tried this recipe?Let us know how it was!
Daca incercati reteta, va astept cu poze.
Ganduri bune pana la o viitoare reteta.
Alina
Leave a Reply