Zilele trecute am pregatit o delicioasa lasagna cu tocata vegetala din plante pe care copiii au adorat-o, iar astazi am zis sa incerc o reteta cu paste rumenite la cuptor, cu sos de branza si rosii cherry.
Sincer, nu mai pregatisem pana acum paste in care sa folosesc branza vegetala, insa am zis sa fac o incercare. Tot ce pot sa va spun este ca au intrecut asteptarile. Pe masura ce se rumeneau pastele, mirosul era tot mai imbietor, iar rosiile cherry s-au potrivit perfect in aceasta combinatie cu sos de branza.
Pentru sosul de branza am folosit branza Cheddar si Emmentaler de la Verdino, ambele cu gust autentic, dar ingrediente vegetale. Au textura foarte asemanatore cu branzeturile clasice si au in componenta lor ulei de cocos.
Am avut varianta de bloc pe care am ras-o, insa exista si sub forma de felii de branza, care merg perfect si in sandwich-uri sau puse pe o lasagna 🙂
Branza vegetala Cheddar are un gust mai puternic, ascutit, dand un gust excelent oricarei retete, mergand perfect atat cu ingrediente neutre, cat si cu cele picante.
Emmentaler are un gust mai dulceag si usor fructat si merge foarte bine si cu un platou de fructe si un vin.
Am folosit paste de grau fara ou, insa daca aveti intoleranta la gluten, le puteti inlocui cu unele gluten-free.
Paste gratinate cu sos de branza si rosii
Echipament
- cuptor
Ingrediente
- 230 g paste (eu am folosit tip scoici)
Sos branza:
- 1 lg ulei
- 4 catei usturoi
- 250 ml smantana vegetala
- sare dupa gust
- piper dupa gust
- 50+20 g branza vegetala Cheddar rasa de la Verdino
- 50+20 g branza vegetala Emmentaler rasa de la Verdino
- 130 g rosii cherry
Instructiuni
- Punem la fiert pastele, conform instructiunilor de pe pachet, in apa cu sare.
- Pornim cuptorul la 190 °C.
- In acest timp pregatim sosul de branza si punem intr-o tigaie uleiul si usturoiul trecut prin presa si il lasam circa 1 minut, avand grija sa nu il ardem.
- Adaugam peste usturoi smantana vegetala si lasam cateva minute cat sa inceapa sa fiarba.
- Cand incepe sa faca bule, adaugam branza vegetala rasa, cate 50 grame din fiecare, amestecam continuu si lasam 1-2 minute, timp in care se va topi.
- Adaugam sare si piper dupa gust.
- Scurgem pastele de apa, le transferam intr-un vas sau o tava pentru cuptor, adaugam sosul de branza si amestecam, astfel incat sa acoperim toate pastele.
- Presaram pe deasupra restul de branza Cheddar si Emmentaler, cate 1 lingura din fiecare (aprox 20 grame).
- Din loc in loc punem rosii cherry si introducem vasul in cuptorul preincalzit, pentru 20-25 minute, in functie de cat de rumenite le preferati.
- Noua ne plac rumenite, asa ca ultimele 5 minute le-am lasat pe functia de grill.
O reteta foarte buna, cu sos de branzeturi vegetale, pe care o vom pune pe lista de preferinte!
Trebuie sa o incercati!
Ganduri bune, Alina
Leave a Reply