
Ce facem de dragul copiilor? TOTUL!
Asa au inceput si popcakes-urile mele. Ei vroiau “prajituri in betisoare”, ca asa au mancat la nu stiu ce petrecere….si deh, am facut…raw 😉

Popcakes raw cu fistic
Author:
Ingredients
- [b]Ingredinete popcakes:[/b]
- 120 gr curmale fara samburi inmuiate 30 minute
- 80 gr seminte floarea soarelui hidratate 4h
- 120 gr nuca romaneasca hidratata 4h
- 2 linguri cacao alcalinizata (20 gr)
- 1 lingura pudra maca
- 2 linguri unt cacao topit la bain marie
- [b]Glazura ciocolata:[/b]
- 50 ml ulei cocos
- 120 ml unt cacao topit
- un praf de sare
- 3 liguri sirop agave (sau alt indulcitor)
- 1 lingura mare de cacao alcalinizata
- [b]Decor:[/b]
- 45 gr fistic crud macinat
Instructions
- Am pus in robotul cu lama in S curmalele inmuiate si scurse de apa, semintele de floarea soarelui hidratate, nuca hidratata, cacao si am procesat pana cand am obtinut o compozitie omogena.
- Am pus cacao, maca, untul de cacao si procesati din nou.
- Eu nu am pus indulcitor, insa gusturile sunt diferite, asa ca ar fi bine sa gustati din compozitie.
- Din compozitia obtinuta am luat cate o cantitate mica si am format “mingiute”, in care am introdus cate un betisor. Pentru a lucra mai usor, umeziti-va mainile cu apa rece.
- Popcakes-urile obtinute le-am introdus 30 minute in congelor pentru a se intari putin, timp in care am facut glazura de ciocolata.
- Am pus intr-un castron uleiul de cocos si untul de cacao topit, sare, siropul de agave si cacao.
- Am amestecat pentru a omogemiza totul si am pus compozitia in frigider timp de 15 minute pentru a se ingrosa putin.
- Dupa ce am scos popcakes-urile din congelator, le-am dat prin ciocolata raw si imedait am presarat pe ele fistic.
- Ciocolata se va intari in cateva secunde, astfel ca le putem pune pe farfurie si le pastram in frigider.
Have fun!

Ce bine arata Alina! Si cred ca sunt delicioase!
Chiar aveam de gand sa fac ceva asemanator in weekend! De abia astept! 🙂
Multumesc, Gabriela! Enjoy! 🙂
Super reteta, arata excellent si sunt sigura ca este delicioasa !
Multumesc, Mirela. Cel mai mult ma bucur ca a fost si pe placul copiilor 🙂
le-am facut de 2 ori si de fiecare data am fost surprinsa de cat de bune mi-au iesit. imi plac la nebunie. 🙂
Ma bucur Roxana ca ti-au placut. Poate mai incerci si alte reteta 🙂
Zi frumoasa!