Anul acesta am uscat tot ce am prins 🙂 Pe langa aceste rosii uscate pe care le-am pregatit in ulei, am mai facut caise deshidratate, jeleu de capsuni, si chipsuri din mere. Toate le-am uscat la deshidratator, la o temperatura de 42 grade Celsius. Se pot usca si in cuptor insa cu ajutorul acestui aparat de deshidratat, putem controla temperatura astfel incat fructele si legumele sa-si pastreze propietatile.
Este pentru prima data cand fac rosii uscate si trebuie sa va spun ca sunt foarte incantata de rezultat. Am uscat 8 kg de rosii pe care le voi folosi la pasta de masline pe care v-o recomad cu drag sau la paste cu rosii uscate.
Rosii uscate in ulei de masline
Ingrediente
- 2,5 kg rosii
- 8 catei usturoi
- sare
- busuioc proaspat
- ulei masline
Instructiuni
- Am spalat rosiile si apoi le-am sters.
- Am feliat rosiile cu ajutorul razatorii Borner.
- Grosimea feliilor a fost in jur de 5 mm.
- Am asezat feliile pe cele 5 tavi ale deshidratorului si le-am uscat timp de 24 ore, cu pauze de 4-5 ore dupa fiecare 8 ore.
- Odata uscate, am pus rosiile in borcane.
- Am feliat usturoiul, am pus busuioc, sare si ulei de masline cat le acopere.
Observatii
Sper ca v-am ademenit sa incercati reteta 😉 O toamna bogata va doresc!
Pentru a fi la curent cu articolele si retetele publicate pe Arome de Poveste, te poti abona, scriind adresa ta de email in casuta de pe blog, pe care o gasesti in bara laterala din dreapta.
Daca ai gasit informatii utile sau ti-a placut retea, te rog distribuie si prietenilor tai!
Nu uita sa vizitezi si pagina de Facebook a site-ului.
Ajutorul meu in bucatarie este Thermomix. Daca doresti sa participi la o demonstratie gratuita, completeaza acest formular si te voi contacta de indata.
Pe curand!
Zevedei Cecilia says
Buna ziua,
Ador retetele Dvs. Sunt înnebunită după roșiile uscate. Ce tip de deshidratator îmi puteți recomanda si de unde pot sa-l cumpăr.
Mulțumesc anticipat,
Cecilia
Alina Stan says
Buna seara,
Eu folosesc un Excalibur cu 5 tavi, de 400W. La momentul la care l-am cumparat mi-am spus ce-mi este suficient si ca nu are rost sa-l cumpar pe cel cu 9 tavi care era si mai puternic. Acum ma gandesc ca ar fi fost bun cel de 9 tavi 🙂 Deshidratoare gasesti pe internet la o multime de magazine, diferite marci.
Zevedei Cecilia says
Mulțumesc mult!
Cecilia Zevedei
Olivia says
Buna seara,
Eu as fi curioasa ce a mai ramas din cele 2kg juma de rosii dupa deshidratare. 🙂 Ca sa stiu cum imi pregatesc burcanele, sau daca am nevoie doar de unul.
Eu am de la tara niste rosii foarte zemoase si care se topesc cand le tai in farfurie, sa inteleg ca acest tip de rosii nu e indicat ptr deshidratare, nu?
Multumesc frumos si toate cele bune!
Alina Stan says
Buna ziua,
Din 2 kg de rosii am obtinut 2 borcane cu rosii deshidratate de circa 350 ml. Daca rosiile sunt foarte zemoase, e nevoie de mai mult timp pentru deshidratare.
Toate cele bune!
Kendall says
Reteta asta am sa incerc sa o fac si eu! Multumim 🙂
obiecte de cult says
Lucuri ziditoate si folositoare am gasit pe pagina dumeavoastra.
Va urez mult succes in ceea ce v-ati propus.
Bojar Scharlotte says
Esti genială Alina am facut si eu rosii uscate…ffff bun.De acum voi mai incerca si alte retete.Te pup.
Alina Stan says
Buna Lotte, sa va fie de bine!
Ma bucur ca ti-au placut.
Ganduri bun si te imbratisesz!
marina says
Buna ziua, rosiile se pot pastra peste iarna in borcane , in camara sau doar in frigider?
Multumesc!
P.S.Cata sare se pune?
Alina Stan says
Buna ziua,
Da, rosiile se pot pastra peste iarna, in borcane, in camara.
Sare am pus dupa gust, cam 1/4 lingurita la borcan.
Spor si ganduri bune!
Alina