
Pentru ca imi era dor de desertul copilariei, am facut salam de biscutiti dar in varianta fara gluten. A iesit o minunatie pe care e trebuie neaparat s-o incercati. Am pus putin mai multa nuca, asa cum imi place mie 🙂 dar daca vi se pare prea multa puteti reduce cantitatea cu 20 grame.
Reteta face parte din campania Iubim si Daruim cu Schar alaturi de alte cateva retete delicioase: Desert cu piscoturi si mascarpone si Crostini cu rosii uscate si avocado.

Salam de biscuiti fara gluten
Ingrediente
- 100 ml lapte vegetal eu am folosit de migdale
- 250 gr biscuiti fara gluten Biscotto Petit de la Schär
- 75 gr stafide eu am folosit stafide brune
- 110 gr nuca tocata grosier
- 90 gr ulei cocos lichid
- 2 lingurite cacao
- 2 lingurite pudra de roscove
- 1/4 lingurita pudra vanilie sau o pastaie de vanilie
Instructiuni
- Am incalzit putin laptele si am pus stafidele la inmuiat in lapte.
- Am pus biscutii intr-o punga si am trecut cu sucitorul peste ei pentru a-i maruntii.
- Nu trebuie facuti faina ci sa ramana mici bucatele.
- Am transferat biscutii intr-un castron.
- Am adaugat peste biscuiti: nuca tocata grosier, uleiul de cocos, cacao, pudra de roscove, vanilia si laptele cu stafidele.
- Am amestecat bine cu mana si am modelat 2 bucati de salam de biscuti pe care le-am impachetat in folie alimentara.
- Am pus salamul de biscuiti in frigider pentru 2 ore.
Inca poti comanda cartea mea cu retete vegane/de post si dulciuri raw, “DULCE SI SARAT” !!! Comenzi aici: http://aromedepoveste.ro/dulce-si-sarat/
Desertul copilariei, delicios
Imi amintesc cu drag de desertul copilariei mele, pregatit de bunica. Multumesc pt reteta, de mult timp, cautam o reteta buna pt a face acest desert fara gluten.
Felicitari !
Multumesc, Alina. Sper sa-ti placa cel putin la fel mult cat ne place si noua 🙂
Wow arata super! As avea si eu o intrebare, in loc de uleiul de cocos pot folosi unt normal? Si in loc de praf de vanilie pot folosi o pastaie de vanilie? Eu nu sunt in tara si aici nu am gasit aceste produse (eu nu sunt celiaca dar as vrea sa fac desertul acesta pt cineva) Va multumesc anticipat!
Da, Camelia, in loc de ulei de cocos poti folosi unt iar in loc de vanilie pudra poti folosi pastaie.
Spor la bucatarit!
Multumim Alina pentru aceste retete,noua celiacilor ne sunt de mare ajutor …..felicitari
Cu drag, Dana, ma bucur ca retetele mele sunt de folos.
Craciun fericit si toate cele bune!
Buna am și eu o întrebare. Zahar nu se pune la rețeta asta?
Buna, eu nu am mai pus zahar pentru ca biscutii aveau dejain compozitia lor si am adaugat doar stafide.
Poti gusta din compozitie si daca vrei mai dulce poti adauga si zahar.
Ganduri bune, Alina