Pentru ca imi era dor de desertul copilariei, am facut salam de biscutiti dar in varianta fara gluten. A iesit o minunatie pe care e trebuie neaparat s-o incercati. Am pus putin mai multa nuca, asa cum imi place mie 🙂 dar daca vi se pare prea multa puteti reduce cantitatea cu 20 grame.
Reteta face parte din campania Iubim si Daruim cu Schar alaturi de alte cateva retete delicioase: Desert cu piscoturi si mascarpone si Crostini cu rosii uscate si avocado.
Salam de biscuiti fara gluten
Ingrediente
- 100 ml lapte vegetal eu am folosit de migdale
- 250 gr biscuiti fara gluten Biscotto Petit de la Schär
- 75 gr stafide eu am folosit stafide brune
- 110 gr nuca tocata grosier
- 90 gr ulei cocos lichid
- 2 lingurite cacao
- 2 lingurite pudra de roscove
- 1/4 lingurita pudra vanilie sau o pastaie de vanilie
Instructiuni
- Am incalzit putin laptele si am pus stafidele la inmuiat in lapte.
- Am pus biscutii intr-o punga si am trecut cu sucitorul peste ei pentru a-i maruntii.
- Nu trebuie facuti faina ci sa ramana mici bucatele.
- Am transferat biscutii intr-un castron.
- Am adaugat peste biscuiti: nuca tocata grosier, uleiul de cocos, cacao, pudra de roscove, vanilia si laptele cu stafidele.
- Am amestecat bine cu mana si am modelat 2 bucati de salam de biscuti pe care le-am impachetat in folie alimentara.
- Am pus salamul de biscuiti in frigider pentru 2 ore.
Inca poti comanda cartea mea cu retete vegane/de post si dulciuri raw, “DULCE SI SARAT” !!! Comenzi aici: http://aromedepoveste.ro/dulce-si-sarat/
maria ene says
Desertul copilariei, delicios
Alina Voicu says
Imi amintesc cu drag de desertul copilariei mele, pregatit de bunica. Multumesc pt reteta, de mult timp, cautam o reteta buna pt a face acest desert fara gluten.
Felicitari !
Alina Stan says
Multumesc, Alina. Sper sa-ti placa cel putin la fel mult cat ne place si noua 🙂
Camelia says
Wow arata super! As avea si eu o intrebare, in loc de uleiul de cocos pot folosi unt normal? Si in loc de praf de vanilie pot folosi o pastaie de vanilie? Eu nu sunt in tara si aici nu am gasit aceste produse (eu nu sunt celiaca dar as vrea sa fac desertul acesta pt cineva) Va multumesc anticipat!
Alina Stan says
Da, Camelia, in loc de ulei de cocos poti folosi unt iar in loc de vanilie pudra poti folosi pastaie.
Spor la bucatarit!
Dana says
Multumim Alina pentru aceste retete,noua celiacilor ne sunt de mare ajutor …..felicitari
Alina Stan says
Cu drag, Dana, ma bucur ca retetele mele sunt de folos.
Craciun fericit si toate cele bune!
Claudia says
Buna am și eu o întrebare. Zahar nu se pune la rețeta asta?
Alina Stan says
Buna, eu nu am mai pus zahar pentru ca biscutii aveau dejain compozitia lor si am adaugat doar stafide.
Poti gusta din compozitie si daca vrei mai dulce poti adauga si zahar.
Ganduri bune, Alina
Andreea says
E rețeta noastră preferată de salam de biscuiți ???? O pregătesc cu biscuiți fără zahăr și atunci putem să îi dăm cu încredere și băiețelului nostru de 3 ani. Mulțumim pentru rețetă!
Alina Stan says
Buna, Andreea ma bucur ca e de folos!
Toate cele bune!