Quinoa uscata consta in niste seminte mici, dar cand este gatita se „umfla” semanand cu couscous-ul. Trebuie sa avem grija sa splam boabele sub un jet de apa rece inainte de a le pune la fiert deoarece quinoa are un invelis protector care ii poate da un gust amarui. De asemenea dupa fierbere este bine sa lasam boabele de quinoa la scurs intr-o sita deoarece retin apa.
Salata de quinoua cu rodie
Author:
Ingredients
- 100 gr quinoa bio
- 150 gr castraveti (3 buc.)
- 2 rodii medii
- sare roz de Himalaya dupa gust
- piper dupa gust
- 1 legatura patrunjel
- zeama de la 1 lamaie
- 2 linguri miere
Instructions
- Am spalat boabele de quinoa sub jet de apa rece, le-am pus la fiert (o parte quinoa si 2 parti de apa) iar dupa aproximativ 15 minute cand au fost fierte, le-am pus la scurs.
- Am spalat rodiile, castravetii si patrunjelul, am taiat castravetii cubulete, am tocat patrunjelul si am curat rodia.
- Pentru a nu avea prea multe batai de cap cu desfacutul rodiei, luati un bol mai mare cu apa rece si introduceti rodia in bol, in apa si o desfaceti acolo astfel incat stropii sa nu mai sara pe voi.
- Amestecati quinoa fiarta cu rodia, castravetii, patrunjelul, sare, piper si faceti un dressing din zeama unei lamai si 2 linguri de miere.
- Nu va mai ramane decat sa o savurati, fiind o mancare satioasa!
[…] vreti sa mai incercati o alta reteta cu quinoa, va las o reteta super simpla si […]