Sosul pesto cu busuioc si muguri de pin este printre sosurile pe care le pot savura la orice ora; mai am putin si il introduc in categoria de deserturi 🙂
Il folosesc cu mare placere la paste si mai tot timpul am un borcanel cu sos pesto de rezerva in frigider. Cand timpul nu e de partea mea, fierb pastele si doar scot borcanasul de rezerva 😉
Daca vreti sa faceti sos pesto si sa il pastrati in frigider, aveti grija sa puneti ulei de masline deasupra sosului, astfel incat sa fie acoperit de un strat subtire de ulei. Eu il pastrez in frigider pentru o perioada de aproximativ 2 saptamani.
- 80 gr muguri pin (cruzi sau trasi la tigaie)
- 1 legatura patrunjel
- 20 gr busuioc
- 1/4 lingurita sare neiodata (sau dupa gust)
- 2-3 catei usturoi (sau dupa gust)
- 50 ml ulei masline extravirgin
- Am pus in robotul cu lama in S: muguri de pin + patrunjel + busuioc + sare + usturoi si am procesat pana cand s-a maruntit totul. Cand obtinem compozitia dorita, adaugam uleiul si mai procesam cateva secunde pentru a se incorpora uleiul.
- Puteti folosi atat muguri de pin cruzi, cat si muguri trasi la tigaie. In cazul in care vret sa ii trageti la tigaie, nu e nevoie sa puneti ulei, insa aveti grija sa nu ii tineti prea mult pe foc pentru ca se ard usor. Puteti sa ii amestecati cu o spatula.
- Eu am facut sosul pesto atat cu muguri cruzi, cat si cu muguri trasi la tigaie, iar rezultatul a fost excelent de fiecare data 🙂
- Sosul pesto facut de mine este mai “crunchy”; daca il preferati foarte fin, atunci procesati mai mult si puteti adauga putin ulei de masline in plus. Veti avea nevoie si de o spatula pentru a da jos compozitita de pe peretii recipientului.
Daca va plac pastele, aveti aici o reteta cu sos pesto.
Sa-l savurati cu placere!
Aura M. says
Te rog, ai putea sa ne spui despre robotul tau cu lama in S? E robotul clasic de bucatarie? Am observat ca il folosesti foarte des. Nu-mi dau seama daca robotelul meu de bucatarie ar fi bun pentru a face sosul pesto, de exemplu. Multumesc
aromedepoveste says
Aura, pana acum o luna si jumatate am avut un robot Braun de 600 W (uite aici setul: http://www.blogculinar.ro/roboti-bucatarie.html), cu lama in S cu care am lucrat 8 ani 🙂 cu acest robot am facut si sosul pesto si a functionat foarte bine.
De o luna si jumatate, de cand a cedat robotul meu vechi, cand am stricat 2 mixere si un robot multifuntional Krups (vechi de 15 ani), am zi gata. Mi-am luat un robot multifunctional, mult mai puternic 🙂
Aura M. says
Multumesc!!! Am descoperit de curand site-ul si astept sa incerc deja cateva retete! Si robotul meu cred ca e ok – 🙂
aromedepoveste says
Cu placere 🙂
mona says
Buna, de unde pot fi cumparati mugurii de pin? multumesc
Alina Stan says
Buna, mugurii de pin se gasesc in magazinele naturiste/plafare sau Mega Image (daca sunteti din Bucresti). Cel mai bun pret il au cei de pe http://www.driedfruits.ro