
Fasolea mung este bogata in proteine, vitamina A, B, E, fier si potasiu. Consumand germeni de fasole mung, reducem colesterolul, obtinem un efect tonic al organismului, au actiune antitumorala si regleaza glicemia.

In reteta de astazi am folosit germeni de fasole mung si urechi de lemn de la Lifarm, un producator din jud. Valcea care produce seminte germinate.

Cum va spuneam, imi plac mult aceste ingrediente si obisnuiesc sa folosesc germenii de fasole mung la noodles, salate, ciorbe, supe, sandwichuri, omlete sau creveti.
Inainte sa va las reteta, doresc sa fac un cadou celor care sunt abonati ai blogului, astfel ca in perioada 11.05-16.05.2021 aveti transport gratuit. Puteti comanda cartea aici, metionand “ABONAT” la secutiunea de Observatii, iar eu voi avea grija sa beneficiati de oferta 🙂


Taitei chinezesti cu germeni de fasole mung si urechi de lemn
Echipament
- wok
Ingrediente
- 2 fire usturoi verde
- 3 fire ceapa verde
- 3 cm ghimbir ras
- 2-3 lg ulei susan
- 200 g taitei chinezesti
- 200 g morcovi taiati fasii de 3 cm x 0,3mm
- 200 g ardei capia taiati fasii de 3 cm x 0,3mm
- 1 tija apio
- 150 g urechi de lemn proaspete, de la Lifarm
- 1½ lg sirop agave
- 5 lg sos soia (fara zahar)
- ¼ lgt condiment 5 arome chinezesti
- 200 ml apa
- 150 gr germeni de fasole mung de la Lifarm
Instructiuni
- Punem apa la fiert, iar dupa ce a dat in clocot, adaugam taiteii chinezesti, oprim focul, ii acoperim cu un capac si ii lasam sa stea cam 5 minute, apoi ii scurgem si ii lasam deoparte.
- Urechile de lemn le spalam si le fierbem in apa cu sare pentru 5 minute, le scurgem si transferam intr-un castron.
- Urechile de lemn le puteti inlocui si cu ciuperci uscate, pe care inainte sa le folositi, le tineti 30 minute intr-un vas cu apa fierbine, iar apoi le scurgeti.
- Se curata, se spala si se toaca ceapa verde si usturoiul verde si le punem in tigaia in care am pus deja uleiul de susan, se soteaza 3 minute apoi se adauga ghimbirul ras.
- Se adauga morcovul feliat (3cm x 0,3mm) si tija de apio (felii de 0,5 cm) si se soteaza 3 minute, apoi se adauga ardeiul feliat si se lasa la sotat inca 3 minute, astfel incat legumele sa fie usor gatite.
- La final se adauga urechile de lemn feliate, soia, siropul de agave, apa, condimentele chinezesti, germenii de fasole mung si mai gatim aproximativ 3 minute, timp in care germenii se vor inmuia.
- La final se adauga si taiteii si se incorporeaza in legumele sotate.
Ganduri bune, iar daca gatiti reteta, va astept pe Instagram cu poze.
Alina
ce fel de soia?
sos de soia? acesta din urma are gluten in compozitia sosului…
Buna, da sos se soia. Eu il folosesc pe acesta si da, are grau in compozitie: https://www.ki-life.ro/sos-de-soia-500-ml.html#resp-tab2