In cele din urma am decis sa fac un tort raw vegan de ciocolata si menta iar rezultatul a fost unul pe masura 🙂 Aroma intensa si racoroasa a mentei in combinatie cu ciocolata cremoasa si fina ne-a facut sa indragim si mai mult deserturile raw vegan, atat noi cat si cei mici.
Tortul l-am facut intr-o forma cu pereti detasabili de 26 cm si am folosit:
- 1 cutie menta proaspata (30 gr)
- 400 gr caju crud
- 100 ml unt de cacao topit sau ulei cocos
- 130 gr miere sau sirop de agave
- 120 gr cacao sau carob (sau dupa gust)
- 200 ml apa
Ingredientele de mai sus se pun in robot cu lama in S si se mixeaza pana obtinem o compozitie cremoasa. E de preferat sa avem un robot de 1000W pentru a obtine o compozitie cat mai fina. Robotul meu este doar de 600 W, asa ca am fost nevoita sa folosesc si blenderul vertical.
Compozitia obtinuta va fi una care curge, asemenea aluatului de clatite, pe care o turnam in tava de tort si o introducem la congelator pana se intareste.
Dupa ce s-a intarit tortul, putem scoate peretii detasabili si trecem la ornarea lui.
Pentru ornarea tortului am folosit fulgi de nuca de cocos, kiwi si fructe de padure.
Dupa intarirea partiala a tortului si dupa ce il ornam, putem sa il portionam si sa il tinem la congelator. Felia de tort se va scoate din congelator inainte de servire cu 20 minute.
…simplu si savuros…incercati si spuneti-mi cum a iesit.
Sursa de inspiratie “Deserturi pentru Parinti si Copii Sanatosi” de Ligia Pop.
Video: http://ligiapop.com/2010/12/27/ligias-kitchen-tort-de-ciocolata-si-menta/
ioana says
Arata minunat!! Imi poti spune, te rog,cu ce as putea inlocui caju crud? Oare cu nuci normale sau cu migdale ar merge? Si inca o intrebare, daca imi permiti. Pot sa inlocuiesc mierea cu xilitol (zahar de mesteacan)? Ma gandesc ca totusi mierea ajuta la consistenta, atunci sa fac un fel de sirop cu xilitol si apa ca sa fie mai lipicios? Multumesc mult :*
Ioana
Alina Stan says
Ioana,
In principiu se foloseste caju pentru ca devine foarte cremos odata ce l-ai hidratat si este neutru ca si gust. Poti folosi si nuci sau migdale insa s-ar putea sa fie afectata consistenta cremei si sa nu fie la fel de fina, depinde ce fel de robot ai 🙂
Mierea o poti inlocui cu ce vrei atata timp cat nu se simte granulatia inlocuitorului.
Consistenta acestei creme este una lichida, de aceea si trebuie tinut in congelator.
Spor la treaba!