

Turta dulce pufoasa
Author:
Ingredients
- Turta dulce:
- 125 gr faina alba proaspat cernuta
- 125 gr faina integrala proaspat cernuta
- 1 lingurita praf copt
- 1 lingurita bicarbonat
- 4 lingurite zeama lamaie
- un praf de sare
- 3 lingurite condimete turta dulce proaspat rasnite
- 60 gr nuca macinata fin
- 90 gr zahar brut
- 2 lingurite esenta vanilie
- 130 ml ulei masline
- 250 ml lapte soia bio
- 20 gr cacao
- Glazura:
- 2 linguri ulei de cocos topit
- 3 lingurite cacao
- 1 lingura miere cu anason
Instructions
- Am pus in bolul robotului de bucatarie faina alba si integrala proaspat cernuta, praf de copt si bicarbonat stins cu zeama de lamaie, sare, condimete de turta dulce proaspat rasnite, nuca macianta, zahar, cacao si am amestecat. Daca vreti ca preparatul sa fie mai dulce, adaugati mai mult zahar. Eu nu l-am facut prea dulce 🙂
- Am adaugat treptat esenta de vanilie, uleiul de masline si laptele soia, mixand in continuare la viteza medie.
- Compozitia obtinuta am asezat-o in forma de copt si am introdus-o in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 30 minute, la 180 grade Celsius. La final faceti testul cu scobitoarea.
- Am lasat turta dulce in cuptor sa se raceasca cu usa deschisa, pentru 30 minute, apoi am scos-o din forma de copt si am lasat-o pe un tocator sa se raceasca bine. In acest timp am facut glazura.
- Am pus intr-o castron uleiul topit de cocos, cacao, am amestecat bine cu telul, iar la final am adaugat mierea cu anason. Am obtinut o glazura de ciocolata parfumata, usor dulce si o aroma placuta de anason. Daca vi se pare ca este prea subtire glazura obtinuta, o puteti pune cateva minute la frigider, insa nu prea mult pentru ca uleiul de cocos se va solidifica si nu o veti mai putea turna peste turta dulce. Daca totusi se intampla sa se solidifice, puneti castronul cateva secunde deasupra unui vas cu apa fierbinte si amestecati cu un tel pentru a obtine consistenta dorita.
- La final am turnat glazura peste turta dulce.
Savurati cu placere langa un pahar de lapte de migdale 😉

Leave a Reply