Go Back
+ servings
supa-crema-de-dovleac-cu-ghimir

Supa crema de dovleac cu ghimbir

Alina Stan
Aveti chef de o supa crema aromata si cremoasa? Atunci va propun sa incercati aceasta reteta de supa crema de dovleac si ghimbir!
5 from 2 votes
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes
Servings 5 -6

Ingrediente
  

  • 2 linguri ulei
  • 30 gr ghimbir
  • 2 cepe aprox 100 gr
  • 4 catei usturoi
  • 3/4 lingurita chimion
  • 800 gr dovleac
  • 200 gr cartof dulce 1 bucata
  • 1 lingurita rasa sare
  • 1/8 lingurita piper alb
  • 1/4 lingurita nucsoara
  • 700 ml lapte cocos si orez de la Joya
  • 7-8 linguri seminte dovleac/iaurt
  • coriandru verde optional

Instructiuni
 

  • Am pus ulei intr-o oala si am adaugat ghimbirul curatat si dat pe razatoare, ceapa tocata si am sotat 3-4 minute.
  • Am adaugat chimionul, am amestecat si am mai lasat pe foc inca 1 minut.
  • Am adaugat dovleacul si cartoful dulce, ambele taiate in bucati de 3-4 cm.
  • Am pus sare, piper alb, nucsoara si laptele de cocos cu orez si am lasat la fiert.
  • De cand a inceput sa fiarba, am lasat la fiert aproximatix 8-10 minute.
  • Cand era gata, am transferat-o in blender si am pasat pana cand am obtinut o consitenta fina si cremoasa.
  • Se serveste cu crutoane, cu seminte de dovleac trase la tigaie cu putina sare, cu iaurt sau smantana si coriandru.
Tried this recipe?Let us know how it was!