Go Back
Print
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Supa crema de dovleac cu ghimbir
Alina Stan
Aveti chef de o supa crema aromata si cremoasa? Atunci va propun sa incercati aceasta reteta de supa crema de dovleac si ghimbir!
5
from
2
votes
Print Recipe
Pin Recipe
Prep Time
10
minutes
mins
Cook Time
20
minutes
mins
Total Time
30
minutes
mins
Servings
5
-6
Ingrediente
1x
2x
3x
2
linguri ulei
30
gr
ghimbir
2
cepe
aprox 100 gr
4
catei usturoi
3/4
lingurita chimion
800
gr
dovleac
200
gr
cartof dulce
1 bucata
1
lingurita rasa sare
1/8
lingurita piper alb
1/4
lingurita nucsoara
700
ml
lapte cocos si orez de la Joya
7-8
linguri seminte dovleac/iaurt
coriandru verde
optional
Instructiuni
Am pus ulei intr-o oala si am adaugat ghimbirul curatat si dat pe razatoare, ceapa tocata si am sotat 3-4 minute.
Am adaugat chimionul, am amestecat si am mai lasat pe foc inca 1 minut.
Am adaugat dovleacul si cartoful dulce, ambele taiate in bucati de 3-4 cm.
Am pus sare, piper alb, nucsoara si laptele de cocos cu orez si am lasat la fiert.
De cand a inceput sa fiarba, am lasat la fiert aproximatix 8-10 minute.
Cand era gata, am transferat-o in blender si am pasat pana cand am obtinut o consitenta fina si cremoasa.
Se serveste cu crutoane, cu seminte de dovleac trase la tigaie cu putina sare, cu iaurt sau smantana si coriandru.
Tried this recipe?
Let us know
how it was!