Go Back
budinca tapioca

Budinca de tapioca cu capsuni - fara lactoza

Alina Stan
5 from 1 vote

Ingrediente
  

  • 600 ml lapte orez si migdale
  • 3/4 lingurita vanilie
  • 150 gr tapioca
  • 3-4 linguri sirop agave
  • 1/4 lingurita ulei cocos
  • 300 gr capsuni
  • 100 ml apa
  • 1 lingurita rasa gelatina agar-agar
  • 3 linguri sirop agave

Instructiuni
 

  • Am pus laptele la fiert intr-o cratita.
  • Cand a dat laptele in clocot, am adaugat vanilia si tapioca si am lasat la fiert aproximativ 5 minute.
  • Timpul de fierbere al perlelor de tapioca poate fi diferit, in functie de marimea lor.
  • Cand sunt fierte, bobitele de tapioca devin translucide.
  • La final am incorporat siropul de agave. Gustati compozitia pentru a vedea daca este suficient de dulce.
  • Budinca am turnat-o intr-o tava de silicon unsa cu ulei de cocos, am lasat-o la racit iar apoi am pus-o in frigider pentru 4-5 ore.
  • Am curatat capsunele de codite, le-am spalat si le-am pus la robot pentru a le maruntii putin.
  • Am pus apa la fiert, iar cand a dat in clocot am adaugat agar-agar.
  • Am lasat sa fiarba 2-3 minute, timp in care am amestecat continuu cu telul.
  • Am transferat capsunele maruntite intr-un castron, am adaugat siropul de agave, am turnat usor gelatina si am amestecat.
  • Gustati pentru a vedea daca compozitia este pe placul dvs.
  • Sosul de capsuni obtinut l-am pus-o peste budica si am lasat cateva minute sa se intareasca.
Tried this recipe?Let us know how it was!