Cu siguranta clatitele sunt intotdeauna apreciate, fie ele dulci sau sarate. Pentru astazi am pregatit clatite cu cacao si le-am servit cu iaurt si Melinis crema de goji.
Melinisul crema de goji este fin, cremos si cotine doar ingrediente naturale: miere poliflora, goji de Romania si pulpa de catina. Merge perfect cu clatite, branzeturi sau in terciuri.
Sincer, facem destul de des clatite pentru ca ne plac foarte mult si pentru ca fiecare le poate umple cu ceea ce isi doreste. Incerc sa folosec diferite tipuri de faina: de grau alba, de grau integrala, de hrisca, de faina de cocos, de ovaz etc.
La voi cum este cu clatitele? Cat de des le pregatiti si cu ce fel de faina? Pentru pregatitea aluatului de clatite am folosit faina de grau integrala pentru un aport mai mare de fibre, insa se poate folosi si faina de grau alba sau alt tip de faina, avand grija sa ajustam si cantitatea de lichid in functie de tipul de faina folosit. Cacaua se poate inlocui cu carob, iar la nevoie, laptele poate fi inlocuit cu bautura vegetala.
Incercati macar o data Melinisurile si va asigur ca nu vor mai lipsi de pe masa voastra. Doar fructe si miere, intr-un proces lent de pana la 35 grade Celsius, fara uscare sau fierbere.
Clatite cu cacao si Melinis de goji
Echipament
- aragaz/plita
- blender
- tigaie clatite 20 Ø
Ingrediente
- 30 g unt topit
- 3 oua
- 1 lgt esenta vanilie
- 200 g faina de grau (eu am folosit faina integrala)
- 30 g cacao
- 1 praf de sare
- 200 ml apa minerala
- 250 ml lapte
- Melinis de goji
Instructiuni
- Punem toate ingredientele intr-un blender si amestecam la viteza medie pana cand obtinem o compozitie fluida si fina.
- Daca nu avem blender punem intr-un castron: untul topit, ouale, sarea,esenta de vanilie si omogenizam.
- Adaugam faina si punem trepat laptele si apa minerala, timp in care amestecam cu un telpentru a obtine o compozitie fina si fluida, fara cocoloase.
- Compozitia obtinuta o lasam deoparte pentru 30 minute, timp in care faina se hidrateaza.
- Pentru pregatirea clatitelor, ungem tigaia cu ulei, cu ajutorul uneipensule si ccoacem clatitele.
- Pentru a obtine clatite pufoase, dupa fiecare clatita coapta, intoarcem toate clatitele, astfel incat cea proaspat coapta sa fie in contact direct cu farfuria.
Nu uita ca poti folosi Melinisurile ca topping, pe clatite, briose, terciuri, orez sau bauturi. Aici poti vedea retetele in care am folosit produsele Melinis.
Ganduri bune, Alina
Leave a Reply