Inghetata de capsuni invelita in ciocolata
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
O inghetata de capsuni invelita in ciocolata, perfecta pentru aceasta vara!
Autor:
Portii: 10
Ingrediente
  • 200 gr pupla nuca proaspata de cocos (young coconut) - 2 nuci
  • 500 gr capsuni proaspeti
  • 1 baton vanilie
  • 2 linguri miere (40 gr) sau dupa gust
  • Glazura:
  • 10 linguri ulei de cocos topit
  • un praf de sare
  • 2 linguri miere
  • 5 linguri carob si cacao (jumatate carob si jumatate cacao)
Instructiuni
  1. Dupa ce am consumat apa din cele 2 nuci de cocos, am scos pulpa.
  2. Erau 2 nuci de cocos tinere, din acele albe. (young coconut)
  3. Am pus pulpa de la nuca de cocos si capsunii splalati si curatati inrobot.
  4. Am adaugat semintele din pastaia de vanilie, mierea si am blenduit pana cand am ajuns la consistenta unui sos.
  5. Am transferat compozitia in forme de inghetata de silicon.
  6. Am pus la congelator recipentele si le-am lasat pana cand au inghetat.
  7. Pentru a face glazura, am pus uleiul de cocos topit intr-un bol.
  8. Am adaugat sare, miere, cacao, carob si am amestecat cu un tel pana s-a omogenizat.
  9. Am scos inghetata din recipiente si am scufundat-o in sosul de ciocolata.
  10. Sosul de ciocolata s-a intarit in cateva secunde deoarece inghetata era foarte rece, fiind proaspat scoasa din congelator.
Notite
Numarul de inghetate poate diferi, in functie de marimea formelor de ingheata.
Recipe by Arome de poveste at https://aromedepoveste.ro/inghetata-raw-de-capsuni-glazura-ciocolata/