Crumble cu dovleac si nuci pecan
 
 
Autor:
Portii: 7
Ingrediente
  • 1.400 gr dovleac placintar (cantitate neta - deja curatat si ras)
  • 4 linguri zahar cocos (70 gr) sau dupa gust
  • 1½ lingurita scortisoara
  • 10 gr ghimbir ras
  • 100 gr nuci pecan tocate
  • 100 gr fulgi ovaz fini
  • 6 linguri sirop artar (80 gr)
Instructiuni
  1. Am spalat dovleacul, l-am curatat de coaja, l-am taiat in bucati mai mici si l-am introdus in robotul de bucatarie, Thermomix.
  2. Am pornit cuptorul la 200 grade Celsius.
  3. Am maruntit dovleacul cam de marimea bobului de mazare insa il puteti da si pe razatoarea mare.
  4. Am adaugat zaharul de cocos, scortisoara, ghimbirul ras pe razatoarea mica si am amestecat totul.
  5. Am transferat compozitia in vase mai mici.
  6. Intr-un castron am pus nucile pecan tocate, fulgii de ovaz fini si siropul de artar.
  7. Am amestecat totul si am pus aceasta compozitie peste dovleacul din vase.
  8. Am pus vasele in cuptorul incins si le-am lasat pentru aproximativ 25-30 minute.
  9. Fulgii isi vor schimba culoarea si vor deveni crocanti.
  10. Daca vi se pare ca se fulgii si-au schimbat prea mult culoarea, puteti pune o foaie de copt deasupra vaselor.
Recipe by Arome de poveste at https://aromedepoveste.ro/crumble-cu-dovleac/