Ciorba de "burta" de post
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Portii: 6
Ingrediente
  • 500 g de ciuperci pleurotus
  • 2 litri de apa sau supa de legume
  • 10-12 boabe de piper negru
  • 2-3 foi de dafin
  • 1 morcov (aprox 120 gr)
  • 1 ardei capia rosu
  • 1-2 linguri de ulei de masline
  • 1 cm ghimbir
  • 1 capatana potrivita de usturoi (10-12 catei)
  • 300 gr de tofu moale (silk tofu)
  • ½ lingurita de turmeric
  • 3-4 linguri drojdie inactiva
  • sare, piper
  • 3 lg otet de mere nefiltrat sau sucul de la o lamaie
  • 1 legatura de patrunjel
Instructiuni
  1. Am spalat ciupercile, le-am scurs de apa si le-am taiat fasii subtiri de aproximativ 0,5 - 0,8 cm.
  2. Am pus pe foc o oala si apa (puteti pune si supa de legume), piperul boabe, un praf de sare si foile de dafin.
  3. Cand a dat apa in clocot, am adaugat ciupercile taiate fasii si le-am lasat sa fiarba.
  4. In acest timp am dat pe razatoarea mica, morcovul si ghimbirul.
  5. Intr-o tigaie am pus uleiul, si am sotat pentru aproximativ 1-2 minute, 2 catei de usturoi impreuna cu ghimbirul si morcovul ras si ardeiul capia tocat.
  6. Daca este nevoie, puteti adauga putina apa.
  7. Morcovul, ghimbirul si ardeiul sotat le-am pus peste ciupercile din oala.
  8. Tot aici am adaugat restul de usturoi trecut prin presa, am potrivit cu otet nefiltrat de mere, sare si piper.
  9. Intr-un castron am pus tofu, turmenicul, drojdia inactiva si cateva linguri din zeama din oala si am amestecat energic pana cand s-a omogenizat.
  10. Acest amestec l-am turnat in ciorba si am mai lasat 2-3 clocote.
  11. Am ornat cu patrunjel verde si am servit cu ardei iute.
Recipe by Arome de poveste at https://aromedepoveste.ro/ciorba-de-burta-de-post/