Baba Ganoush
 
 
Autor:
Portii: 4-5
Ingrediente
  • 700 gr vinete tocate (din congelator)
  • sare dupa gust
  • 70 ml ulei masline extravirgin
  • 3 linguri tahina (pasta de susan)
  • 1 ceapa medie tocata marunt
  • 2-3 catei usturoi trecuti prin presa
  • 1 lingura patrunjel tocat marunt
  • 2 linguri nuca macinata
  • zeama de la 1 lamaie sau dupa gust
  • 3 rosii medii tocate
  • 1 rodie mare (550 gr)
Instructiuni
  1. Vinetele folosite de mine erau congelate si deja tocate, asa ca le-am lasat la decongelat si la scurs.
  2. Le-am transferat intr-un castron si am pus sare si putin cate putin ulei de masline, amestecand in acest timp.
  3. Dupa ce s-a incorporat uleiul, am continuat sa amestec si treptat am adaugat tahina, ceapa tocata marunt, usturoiul trecut prin presa, patrunjelul tocat, nuca macinata, zeama de lamaie si rosiile tocate.
  4. La final am presarat boabele de rodie deasupra.
  5. Ce a iesit? O bunatate!
  6. Trebuie sa incercati si voi! Cu siguranta imi veti da dreptate.
Recipe by Arome de poveste at https://aromedepoveste.ro/baba-ganoush/