Gem de afine
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Ingrediente
  • 5 kg afine
  • 875 zahar brut sau dupa gust
Instructiuni
  1. Am spalat afinele sub jet de apa rece si le-am lasat la scurs in sita.
  2. Am transferat afinele intr-o oala mare, am pus zaharul si am lasat la fiert o ora si jumatate.
  3. Timpul pentru fiert poate fi mai mare sau mai mic, in functie de cum doriti consistenta gemului.
  4. In tot acest timp am mai amestecat ca sa nu se prinda.
  5. Cat timp a fiert gemul, am spalat borcanele si le-am pus la cuptor la 170 grade Celsius pentru 30 minute pentru a le steriliza.
  6. Odata fiert gemul, l-am transferat in borcane, am inchis borcanele si le-am pus partea cu capac in jos.
  7. In ziua urmatoare am pus borcanele in camara.
Notite
Din cele 5 kg de afine mi-au iestit 7 borcane de 350 grame.
Recipe by Arome de poveste at https://aromedepoveste.ro/gem-de-afine/