Tarta cu dovleac
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Portii: 8
Ingrediente
  • 125 ml ulei
  • 125 ml apa fierbinte
  • sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 330 gr faina integrala de grau
  • 3 linguri gris
  • 550 gr dovleac placintar ras
  • 3 + 1 linguri zahar cocos sau alt tip de zahar
  • 1-2 lingurite scortisoara pudra
Instructiuni
  1. Am pus intr-un bol: uleiul, apa fierbinte, sare, praful de copt si faina si am amestecat pana cand am obtinut o compozitie nelipicioasa.
  2. Am pus aluatul intr-o folie alimentara si l-am lasat in frigider pentru 30 minute.
  3. In acest timp am dat pe razatoarea mare, dovleacul curatat de coaja.
  4. Dupa cele 30 minute, am pus aluatul pe o hartie de copt pentru a ma ajuta sa fac tarnsferul tartei in tava.
  5. Am intins aluatul cu ajutorul unui sucitor/facalet, intr-o foaie de aproximativ 0,5 cm grosime, avand grija ca marginile sa le las putin mai subtiri.
  6. Apoi am tras foaia de copt cu tot cu aluatul intins, in tava.
  7. Foaia mea a avut un diametreu de aproximativ 38 cm.
  8. In mijlocul foii de aluat am presarat grisul, lasand liber o margine de aproximativ 4-5 cm, margine pe care o vom da mai tarziu peste dovleac.
  9. Peste gris am pus dovleacul placintar ras pe razatoarea mare, am presarat scortiosoara si cele 3 linguri de zahar de cocos.
  10. Am tras marginile ramase libere peste dovleac, facand niste pliuri si am presarat putin zahar de cocos (1 lingura).
  11. Am pus tava in cuptorul preincalzit si am lasat timp de 45 minute la o temperatura de 180 grade Celsius.
  12. Am scos tava din cuptor si am lasat la racit.
Notite
Cantitatea de zahar poate diferi in functie de cat de dulce este dovleacul vostru.
Daca radeti dovleacul inainte de a face aluatul pentru tarta, pastrati dovleacul ras in frigider pana cand il folositi.
Recipe by Arome de poveste at https://aromedepoveste.ro/tarta-cu-dovleac/