Cartof dulce cu varza Bruxelles si rodie
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Portii: 3-4
Ingrediente
  • 450 gr cartofi dulci (cantitate neta, deja curatati)
  • 500 gr varza Bruxelles
  • 2-3 linguri ulei
  • sare
  • 100 gr nuca peacan
  • 50 gr fulgi migdale
  • 60 gr merisoare (fara zahar)
  • 1½ lingura miere
  • 3 linguri lime
  • 1 rodie
Instructiuni
  1. Preincalzim cuptorul la 200 grade Celsius.
  2. Se curata cartofii de coaja, se spala si se taile cubulete.
  3. Se curata varza de foile exterioare, se spala si se taie in jumatati.
  4. Se transfera cartofii si varza intr-un castron, se pune uleiul si sarea si se amesteca bine iar apoi se pun in tava, pe hartie de copt.
  5. Se introduc la cuptor pentru aproximativ 20-25 minute.
  6. Sunt gata cand puteti patrunde usir cu furculita in cartof si varza.
  7. Eu am lasat ultimele 5 minute pe program de ventilatie pentru a se rumeni pe exterior.
  8. In timpul in care au fost in cuptor, am tras la tigaie, fara ulei, nuca pecan si fulgii de migdale pentru aproxiamtiv 3-4 minute.
  9. Se poate folosi si nuca romaneasca dar mie personal imi place foarte mult cea pecan.
  10. Cand cartofii si varza au fost gata, i-am transferat intr-un castron mare, am presarat nuca si merisoarele si am pus semintele rodiei deasupra.
  11. Intr-un pahar am amestecat lime cu miere si am pus si acest amestec deasupra.
  12. Mierea o puteti inlocui cu sirop de agave sau cu un alt indulcitor.
Recipe by Arome de poveste at https://aromedepoveste.ro/cartof-dulce-cu-varza-bruxelles-si-rodie/