Tort raw in straturi de ciocolata si cocos
 
 
Autor:
Portii: 18-20
Ingrediente
  • Blat:
  • 250 gr smochine
  • 100 gr fulgi cocos dati prin rasnita
  • 100 gr migdale macinate
  • 18 lg apa
  • 4 lg ulei cocos
  • 2 lg cacao
  • 2 lg sirop agave
  • Crema cocos:
  • 250 gr caju inmuiat in apa 4-5 h
  • 1 conserva de lapte cocos
  • 200 ml apa
  • 5 lg sirop agave
  • 75 gr fulgi cocos rasnitati
  • 5 lg unt cacao topit pe baie de abur (bain marie)
  • Crema ciocolata:
  • 250 gr caju inmuiat in apa 4-5 h
  • 270 ml apa
  • 7 lg unt cacao topit pe baie de aburi (bain marie)
  • 6 lg sirop agave
  • 4 lg cacao
  • Decor:
  • fulgi de cocos
  • fulgi de migdale
  • merisoare
Instructiuni
  1. Pentru a face blatul, am inmuiat smochinele in apa pentru 30 minute iar fulgii de cocos i-am dat prin rasnita de cafea.
  2. Am macinat migdalele in robotul cu lama in S, iar apoi am pus smochinele hidratate si fulgii de cocos rasniti.
  3. Pentru a merge mai usor robotul, am pus si apa, uleiul de cocos, siropul de agave si cacao.
  4. Compozitia rezultata este una lipicioasa si o intindem uniform in forma de tort.
  5. Am procesat caju-ul pana cand am obtinut o crema fina.
  6. Pentru crema de cocos, am adaugat laptele de cocos si jumatate din cantitatea de apa (100 ml) iar cand s-a omogenizat totul, am adaugat si siropul de gave, fulgii de cocos rasnitati si untul de cacao.
  7. Apoi am adaugat si cealalta jumatate din cantitatea de apa.
  8. Jumatate din compozitia de cocos obtinuta am asezat-o peste blat si am dat la congelator pentru 40 minute.
  9. Peste aceasta compozitie am pus jumatate din crema de ciocolata obtinuta mai jos si iarasi am dat la congelator 40 minute, iar apoi repetam operatiunea cu crema de cocos si apoi din nou ciocolata.
  10. Eu m-am complicat putin pentru ca am vrut sa pun compozitia de cocos intercalata cu cea de ciocolata, insa daca nu vreti batai de cap, puteti pune peste blat toata compozitita de cocos iar peste ea, toata compozitia de ciocolata. Si gata!
  11. Pentru crema de ciocolata am pus in robot caju-ul si am procesat pana cand am obtinut o crema fina.
  12. Am adaugat jumatate din cantitatea necesara de apa (135 ml) si am procesat.
  13. Am adaugat untul de cacao, siropul de agave, cacao si am incorporat totul.
  14. Adaugam apoi si cealalta jumatate din cantitatea de apa (135 ml).
  15. Jumatate din compozitia de ciocolata obtinuta am asezat-o peste crema de cocos de mai sus si am dat la congelator pentru inca 40 minute.
  16. Apoi am repetat procesul cu crema de cocos si ciocolata.
Recipe by Arome de poveste at https://aromedepoveste.ro/tort-raw-in-straturi-de-ciocolata-si-cocos/