Supa crema de dovleac cu ghimbir
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Aveti chef de o supa crema aromata si cremoasa? Atunci va propun sa incercati aceasta reteta de supa crema de dovleac si ghimbir!
Autor:
Portii: 5-6
Ingrediente
  • 2 linguri ulei
  • 30 gr ghimbir
  • 2 cepe (aprox 100 gr)
  • 4 catei usturoi
  • ¾ lingurita chimion
  • 800 gr dovleac
  • 200 gr cartof dulce (1 bucata)
  • 1 lingurita rasa sare
  • ⅛ lingurita piper alb
  • ¼ lingurita nucsoara
  • 700 ml lapte cocos si orez de la Joya
  • 7-8 linguri seminte dovleac/iaurt
  • coriandru verde (optional)
Instructiuni
  1. Am pus ulei intr-o oala si am adaugat ghimbirul curatat si dat pe razatoare, ceapa tocata si am sotat 3-4 minute.
  2. Am adaugat chimionul, am amestecat si am mai lasat pe foc inca 1 minut.
  3. Am adaugat dovleacul si cartoful dulce, ambele taiate in bucati de 3-4 cm.
  4. Am pus sare, piper alb, nucsoara si laptele de cocos cu orez si am lasat la fiert.
  5. De cand a inceput sa fiarba, am lasat la fiert aproximatix 8-10 minute.
  6. Cand era gata, am transferat-o in blender si am pasat pana cand am obtinut o consitenta fina si cremoasa.
  7. Se serveste cu crutoane, cu seminte de dovleac trase la tigaie cu putina sare, cu iaurt sau smantana si coriandru.
Recipe by Arome de poveste at https://aromedepoveste.ro/supa-crema-de-dovleac-cu-ghimbir/