Dutch Baby - Clatita rapida la cuptor
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Dutch Baby este o clatita delicioasa si rapida, la cuptor, pe care o putem servi cu fructe de sezon.
Autor:
Portii: 2
Ingrediente
  • 1 lingura ulei
  • 75 gr faina integrala spelta sau faina alba
  • 2 oua
  • 110 ml lapte de soia Joya
  • un parf de sare,
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 200 gr mere (cantitate neta)
  • 2 linguri zahar
  • ½ lingurita scortioara
  • ¼ lingurita cardamon
  • 10-12 afine (optional)
  • 1 lingurita zahar pudra (optional)
  • 2 linguri nuca macinata (optional)
Instructiuni
  1. Am preincalzit cuptorul la 200 grade Celsius.
  2. Am pus o lingura de ulei intr-o tigaie de fonta de 18 cm si am introdus tigaia in cuptor.
  3. Am pus in robot: faina, ouale, laptele de soia Joya, sarea, vanilia si am amestecat totul la viteza medie pentru cateva secunde.
  4. Cand s-a incins uleiul din tigaie, am turnat compozitia de clatita.
  5. Am lasat la cuptor pentru 20-22 minute si nu am deschis usa cuptorului.
  6. Clatita a crescut mult pentru marginile tigaii, a fost umflata, ca o minge, insa dupa ce am scos-o din cuptor, ea s-a lasat.
  7. In timpul in care a stat la cuptor, am taiat un mar in bucati mai mici (aprox. 1,5x1,5 cm) si le-am pus intr-o tigaie, impreuna cu zaharul.
  8. Eu am folosit zahar de cococs pentru ca imi place aroma de caramel pe care o da, insa voi puteti folosi orice tip de zahar.
  9. Le-am lasat sa se caramelizeze usor, iar la final am adaugat scortiosara si cardamonul.
  10. Merele astfel pregatite le-am pus peste clatita, am pus si cateva afine si am presarat putin zahar.
  11. Cand am servit clatita, am pus si nuca macinata.
Recipe by Arome de poveste at https://aromedepoveste.ro/dutch-baby-clatita-rapida-la-cuptor/