Chiftele cu linte, ciuperci si sos de iaurt - de post
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Portii: 15 buc
Ingrediente
  • 200 gr linte maro
  • 1 ceapa
  • 1 buc praz mic
  • 250 gr ciuperci pleurotus (cantitate neta-deja curatate)
  • sare
  • piper
  • 3 catei usturoi
  • 2 linguri sos soia
  • ½ lingurita cimbru uscat
  • 1 legatura patrunjel verde, tocat
  • 80 gr nuca macinata
  • 2-3 linguri pesmet sau faina ovaz
  • ulei
  • Sos iaurt
  • 1 iaurt natur de soia de la Joya
  • sare
  • 2 catei usturoi
Instructiuni
  1. Am spalat lintea si am pus-o la hidratat in apa, intr-un castron, timp de 12 ore.
  2. Am aruncat apa, am clatit lintea si am transfersat-o intr-o oala, am pus apa si sare si am lasat-o la fiert. Fiind hidratata, lintea fierbe mult mai repede; in aproximativ 10 minute a fost fiarta.
  3. In acest timp, am pus intr-o tigaie, ulei, ceapa si prazul, tocate, si am sotat 5 minute.
  4. Am adaugat si ciupercile curatate si tocate marunt si am mai lasat pe foc 5 minute la foc mediu spre mare, pana cand a scazut apa.
  5. Spre final am adaugat sare, piper, cateii de usturoi trecuti prin presa, sosul de soia, cimbrul uscat, patrunjelul tocat si am mai lasat 1-2 minute.
  6. Am aruncat apa de pe lintea fiarta si pasat-o.
  7. Peste lintea pasata am adaugat nuca macinata, compozitia din tigaie (ceapa, praz si ciuperci), pesmet sau faina de ovaz.
  8. Compozitia obtinuta trebuie sa fie potrivita pentru a modela chiftele iar pentru a nu se prinde de maini, fie puneti ulei pe palme, fie va umeziti din cand in cand, mainele cu apa.
  9. Am format chiftelute de aproximativ 60 g/bucata, le-am asezat pe hartie de copt unsa cu ulei si le-am pus in cuptorul preincalzit la 200 grade Celsius, la program de ventilatie astfel incat sa se rumeneasca pe exterior.
  10. Dupa 15 minute am intors chiftelutele cu ajutorul unei spatule si le-am mai lasat 5 minute.
  11. Cat chiftelutele au stat la cuptor, am pregatit sosul de iaurt cu iaurt soia natur de la Joya in care am pus sare si usturoiul trecut prin presa.
Recipe by Arome de poveste at https://aromedepoveste.ro/chiftele-cu-linte-ciuperci-si-sos-de-iaurt-de-post/