Prajitura cu magiun si nuci coapte
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Portii: 10-12
Ingrediente
  • 150 nuca
  • 110 gr Edulcorem Stevia 1:1
  • 3 linguri cacao
  • 220 ml ulei
  • 320 gr faina
  • 280 ml apa minerala
  • 150 gr magiun
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 lingura zeama lamaie
  • Glazura:
  • 80 gr Edulcorem Stevia 1:1
  • 20 gr cacao
  • 35 gr apa
  • Decor:
  • 50 gr nuca
Instructiuni
  1. Se pun samburii de nuca in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius, pentru 5-6 minute.
  2. Cand sunt usor copti, scoatem tava, ii lasam la racit iar apoi ii tocam grosier.
  3. Intr-un castron, punem indulcitorul, Edulcorem Stevia 1:1, cacao, uleiul si amestecam.
  4. Adaugam faina, apa minerala si omogenizam.
  5. Punem si magiunul, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si nuca tocata si incorporam.
  6. Compozitia obtinuta o asezam intr-o tava rotunda de 24 cm si o introducem la cuptorul incins la 180 grade Celsius, pentru 25-30 minute.
  7. Cand este gata, o lasam 5 minute sa se raceasca iar apoi scoatem prajitura din tava si o asezam pe un gratar.
  8. In acest timp, pregatim glazura, punand intr-un castron Edulcorem Stevia, cacao, apa si amestecam cu un tel.
  9. Cand prajitura este racita, punem glazura peste ea si decoram cu nuca coapta.
Notite
Am folosit o tava de 24 cm, cu pereti detasabili.
Recipe by Arome de poveste at https://aromedepoveste.ro/prajitura-cu-magiun-si-nuci-coapte/