Bulgur cu legume si curry
 
 
Autor:
Portii: 3-4
Ingrediente
  • 300 gr bulgur bio
  • ulei masline extravirgin
  • 1 ceapa medie rosie tocata
  • sare roz Himalaya
  • piper negru proaspat
  • 1 ardei kapia rosu tocat
  • 1 ardei kapia verde tocat
  • 2-3 morcovi dati pe razatoare
  • 1 legatura patrunjel tocat
  • busuioc (cateva frunze, de preferat proaspat)
  • oregano
  • 2-3 linguri pasta rosii/bulion (facut in casa)
  • 3-4 catei usturoi trecuti prin presa
  • ½ lingurita curry (sau dupa gust)
Instructiuni
  1. Am pus apa la fiert, iar in momentul in care a inceput sa fiarba am pus sarea si bulgurul, care a fost trecut inainte printr-un jet de apa rece.
  2. L-am lasat la fiert aproximativ 15 minute iar apoi l-am strecurat.
  3. Intr-un wok de ceramica am pus uleiul iar cand s-a incins am pus ceapa la inabusit. Am adaugat morcovul, ardeiul rosu si ardeiul verde si am mai lasat la inabusit pentru 4-5 minute.
  4. Am pus apoi si bulgurul strecurat, piperul, pasta de rosii, patrunjelul, busuiocul, oregano si curry si am mai lasat 3 minute pe foc, amestecand pentru a incorpora totul.
  5. In acest timp am pus putin ulei de masline intr-o alta tigaie de ceramica si am tras usturoiul trecut prin presa pentru 10-15 sec. Atentie sa nu il lasti prea mult pentru ca se arde.
  6. Usturoul tras la tigaie il puneti peste compozitia cu bulgur si legume si amestecati.
  7. Am servit bulgurul langa o salata de patrunjel cu rosii si putina rodie.
Recipe by Arome de poveste at https://aromedepoveste.ro/bulgur-cu-legume-si-curry/