Supa crema de broccoli si dovlecel
 
 
Autor:
Portii: 4-5
Ingrediente
  • ulei masline
  • 800 ml supa legume (pentru supa de legume am folosit: 1 l apa, 2 morcovi, 1 telina mica, 1 radacina mica patrunjel, 1 radacina mica pastarnac, sare)
  • 2 cepe medii (150 gr)
  • 4-5 catei usturoi tocati
  • 750 gr dovlecei (3 buc)
  • 500 gr de broccoli (1 buc)
  • sare roz de Himalaya dupa gust
Instructiuni
  1. In primul rand am facut supa de legume. Am pus 1 litru de apa cu putina sare la fiert. Cand a dat in clocot, am adaugat morcovii, telina, radacina de patrunjel si pastarnac. Ca sa fiarba mai repede, am taiat in doua, pe lungime, legumele. Am lasat sa fiarba la foc mic, acoperite cu un capac pentru aproximativ 20-25 minute. Cand sunt fierte, scoateti legumele. Dupa fierbere, a mai ramas 800 ml supa.
  2. Legumele scoase din supa, eu prefer sa le mananc atunci, calde, cu putin ulei de masline si piper negru proaspat :)
  3. In acest timp am curatat broccoli si dovlecelul si le-am spalat. Am taiat in buchetele mai mici broccoli iar dovlecelul l-am taiat rondele de 1 cm grosime.
  4. Am pus intr-o cratita, ulei de masline si ceapa la inabusit. Dupa ce am lasat pe foc 1 minut, am adaugat si usturoiul tocat grosier si am mai lasat 20-30 secunde.
  5. Am adaugat supa fierbinte si dovlecelul si am lasat sa fiarba la foc mic pentru 6-7 minute. Apoi am adaugat si broccoli si am mai lasat pe foc 4-5 minute.
  6. Cand sunt fierte legumele, luam cratita de pe foc si pasam legumele cu blenderul vertical, pana cand devine totul uniform.
  7. In functie de preferinte, daca va plac supele crema mai groase sau mai subtiri, puteti pastra sau adauga supa la legume.
Recipe by Arome de poveste at https://aromedepoveste.ro/supa-crema-de-broccoli-si-dovlecel/