Aloo Matar - Cartofi cu mazare
 
 
Autor:
Ingrediente
  • 4-5 linguri ulei masline
  • 3-4 catei usturoi trecuti prin presa
  • 0,5 cm ardei iute tocat fin
  • 1 ,5 cm ghimbir proaspat ras
  • ½ lingurita chimion pudra
  • ¾ lingurita coriandru pudra
  • 1 kg cartofi albi taiati cubulete
  • 450 gr mazare
  • 5 cm turmernic proaspat ras (sau ½ lingurita pudra)
  • sare roz Himalya dupa gust
  • piper negru proaspat dupa gust
  • 3 linguri pasta de rosii facuta in casa
  • aproximativ 500 ml apa fierbinte
  • ¾ lingurita Basic Garam Masala (este o combinatie de condimente: coriandru, chimen, piper, cuisoare, cardamon, scortisoara, nucsoara)
Instructiuni
  1. Am pus uleiul de masline intr-o tigaie de ceramica, iar cand s-a incins, am adaugat usturoiul trecut prin presa, ghimbirul ras, ardeiul iute tocat, chimionul, coriandru si am lasat pe foc 1-2 minute.
  2. Am adaugat cartofii curatati, spalati si taiati cubulete si mazarea (eu am avut mazare de la congelator), turmenicul ras/pudra, sare, piper, pasta de rosii si apa fierbinte.
  3. Am lasat sa fiarba la foc mic aproximativ 15 minute.
  4. La final am adaugat Basic Garam Masala si am mai lasat pe foc 2 minute.
  5. Este o mancare simpla, plina de arome si usor picanata :)
Recipe by Arome de poveste at https://aromedepoveste.ro/aloo-matar-cartofi-cu-mazare/