Imam - Vinete umplute cu legume
 
 
Autor:
Portii: 6 portii
Ingrediente
  • 3 vinete proaspete
  • ulei masline
  • 2 cepe medii tocate
  • 1 ardei capia rosu taiat putin mai mare (2 x 2 cm)
  • 1 ardei galben taiat putin mai mare (2 x 2 cm)
  • sare roz Himalya dupa gust
  • piper negru proaspat dupa gust
  • 4-5 catei de usturoi trecuti prin presa
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 rosie mare tocata
  • 250 ml bulion facut in casa
Instructiuni
  1. Am spalat vinetele, le-am sters, iar apoi le-am facut un capac. Mai precis le-am taiat cam pe la ¾ din grosimea lor si le-am curatat de coaja sub forma unei zebre.
  2. Le-am scobit cu o lingura, astfel incat sa ramana vanata ca o barcuta, groasa de 1-1,5 cm, am presarat sare peste ele si le-am lasat sa stea cu partea scobita in jos, pana cand am facut compozitia pentru a le umple.
  3. Ceea ce am scobit din vinete si capacul lor le-am folosit la compozitia de umplere a vinetelor.
  4. Intr-un wok de ceramica, am pus uleiul de masline in care am pus la inabusit ceapa.
  5. Am adaugat ardeiul rosu, ardeiul galben, sare, piper si am lasat pe foc 2 minute.
  6. Capacul de la vinete l-am curatat si l-am taiat cubulete, si impreuna cu partea pe care am scos-o din vinete, le-am adaugat in wok, langa legumele de mai sus.
  7. Am adaugat si rosia tocata, patrunjeleul si bulionul si am lasat pe foc inca 10 minute.
  8. Usturoiul l-am tras 20 secunde, separat, intr-o tigaie de ceramica in putin ulei de masline si l-am adaugat la final in aceasta compozitie.
  9. Am sters vinetele cu un prosop de hartie, pentru ca ele vor lasa apa.
  10. Cu aceasta compozitie am umplut vinetele, pe care le-am asezat intr-un vas de yena cu 200 ml apa si le-am pus in cuptorul preincalzit pana cand sunt patrunse si vinetele, aproximativ 45 minute. Daca aveti capac la vas, se vor face mai repede.
  11. Timpul poate creste daca vinetele sunt mai mari. Cele folosite de mine erau destul de mititele.
Recipe by Arome de poveste at https://aromedepoveste.ro/imam-vinte-umplute-cu-legume/