Pateu de linte rosie si cartofi dulci
 
 
Autor:
Ingrediente
  • 600 gr cartofi dulci, taiati cubulete
  • ulei masline
  • 2 cepe rosii tocate (100 gr)
  • 1 telina tocata (120 gr)
  • 3 morcovi tocati (150 gr)
  • 1 ardei kapia rosu tocat
  • sare roz de Himalaya
  • 200 gr linte rosie bio
  • 600 ml apa
  • 1 lingurita coriandru
  • 1 lingurita curry
  • 6 catei usturoi
Instructiuni
  1. Am curatat cartofii dulci si i-am spalat.
  2. Am taiat cartofii cubulete si i-am pus intr-un vas de yena la cuptor cu putin ulei de masline.
  3. Dupa aproximativ 20 minute au fost gata.
  4. Intr-un wok am pus ulei de masline si ceapa la inabusit.
  5. Am adaugat apoi telina, morcovii, ardeiul si sare dupa gust.
  6. Am lasat 5 minute pe foc.
  7. Am adaugat lintea rosie spalata si 600 ml apa si am lasat-o sa fiarba 10 minute.
  8. Inainte de a fi gata cu 2 minute, am adaugat coriandru, curry si usturoiul trecut prin presa.
  9. Am adaugat cartofii gatiti la cuptor si am pasat toul cu blenderul vertical.
Recipe by Arome de poveste at https://aromedepoveste.ro/pateu-de-linte-rosie-si-cartofi-dulci/