Pateu de linte rosie si cartofi dulci
- 600 gr cartofi dulci, taiati cubulete
- ulei masline
- 2 cepe rosii tocate (100 gr)
- 1 telina tocata (120 gr)
- 3 morcovi tocati (150 gr)
- 1 ardei kapia rosu tocat
- sare roz de Himalaya
- 200 gr linte rosie bio
- 600 ml apa
- 1 lingurita coriandru
- 1 lingurita curry
- 6 catei usturoi
- Am curatat cartofii dulci si i-am spalat.
- Am taiat cartofii cubulete si i-am pus intr-un vas de yena la cuptor cu putin ulei de masline.
- Dupa aproximativ 20 minute au fost gata.
- Intr-un wok am pus ulei de masline si ceapa la inabusit.
- Am adaugat apoi telina, morcovii, ardeiul si sare dupa gust.
- Am lasat 5 minute pe foc.
- Am adaugat lintea rosie spalata si 600 ml apa si am lasat-o sa fiarba 10 minute.
- Inainte de a fi gata cu 2 minute, am adaugat coriandru, curry si usturoiul trecut prin presa.
- Am adaugat cartofii gatiti la cuptor si am pasat toul cu blenderul vertical.
Recipe by Arome de poveste at https://aromedepoveste.ro/pateu-de-linte-rosie-si-cartofi-dulci/
3.5.3208