Spanac cu orez si leurda
 
 
Autor:
Portii: 4
Ingrediente
  • 250 gr orez basmati
  • 2 kg spanac proaspat, oparit si tocat
  • ulei masline
  • 2 cepe medii tocate
  • 7 catei usturoi trecuti prin presa
  • sare roz Himalaya dupa gust
  • 1 legatura leurda tocata
Instructiuni
  1. Am pus intr-o oala pe aragaz, apa si putina sare iar cand a inceput sa fiarba am adaugat orezul.
  2. L-am lasat la fiert iar cand a fost gata l-am strecurat si l-am clatit cu apa rece.
  3. Cat timp a fiert orezul, am pus intr-o alta cratita, apa cu sare la fiert iar cand a dat apa in clocot am oprit focul si am adaugat spanacul curatat si spalat. Practic l-am oparit.
  4. L-am lasat sa stea in apa fierbinte 2 minute, apoi l-am strecurat si trecut printr-un jet de apa rece.
  5. L-am pus pe tocator si l-am tocat.
  6. Intr-un wok de ceramica am pus uleiul de masline, ceapa tocata si am lasat la inabusut.
  7. Dupa 2 minute am adaugat spanacul tocat si orezul si am amestecat, lasand pe foc inca 2 minute.
  8. Usturoiul l-am tras separat, pentru 20 secunde, intr-o tigaie de ceramica cu putin ulei de masline si l-am adaugat peste orez si spanac.
  9. Cand este totul bine amestecat, luam de pe foc, mai adaugam sare daca mai este nevoie si leurda tocata marunt.
Recipe by Arome de poveste at https://aromedepoveste.ro/spanac-cu-orez-si-leurda/