Supa crema de spanac
 
 
Autor:
Portii: 3-4
Ingrediente
  • aproximativ 1 kg spanac proaspat
  • ulei masline
  • 2 cepe medii, tocate
  • 1 telina medie, tocata
  • 8 catei usturoi
  • sare roz Himalaya, dupa gust
  • 200 ml lapte fierbinte
  • apa fiarta (in functie de cum se doreste consistenta)
  • lapte batut pentru decor
Instructiuni
  1. Intr-o cratita am pus apa si sare. Cand a dat apa in clocot, am oprit-o si am adaugat spanacul. L-am lasat 1-2 minute in apa fierbinte, iar apoi l-am scos. L-am strecurat si l-am trecut printr-un jet de apa rece.
  2. Intr-o alta cratita am pus uleiul de masline si ceapa. Am lasat pe foc 1 minut si am adaugat usturoiul tocat grosier si telina tocata. Am mai lasat pe foc 2-3 minute.
  3. Am adaugat apa fierbinte, cat sa acopere telina si am lasat sa fiarba la foc mic pentru 10-12 minute.
  4. Am pus spanacul oparit, laptele si am mai lasat sa fiarba 2-3 minute. Mai adaugam putina sare, daca este cazul.
  5. Luam cratita de pe foc si pasam totul cu blenderul vertical.
  6. In functie de cum dorim consistenta supei crema, mai putem adauga putina apa fiarta.
  7. La final, am decorat cu lapte batut facut in casa.
Recipe by Arome de poveste at https://aromedepoveste.ro/supa-crema-de-spanac/