Lasagna cu pleurotus si champignon
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Portii: 6
Ingrediente
  • 12-14 foi lasagna din grau dur
  • ulei masline
  • 2 cepe medii tocate
  • 2 morcovi medii dati pe razatoarea mare
  • 500 gr ciuperci pleurotus
  • 350 gr champignon
  • sare neiodata dupa gust
  • piper negru proaspat
  • 6-7 catei usturoi trecuti prin presa
  • 300 bulion facut in casa
  • 1 lingurita oregano
  • 1 lingurita busuioc
  • 4 linguri pasta rosii cu ardei pentru foi lasagna
Instructiuni
  1. Ciupercile spalate si zvantate, le-am pus in robotul cu lama in S si le-am maruntit; eu le-am facut cam de 2 ori mai mari decat marimea bobului de grau.
  2. Intr-un wok de ceramica am pus uleiul de masline si ceapa si am lasat-o la inabusit.
  3. Am adaugat morcovii rasi si ciupercile maruntite, sare, piper si am mai lasat pe foc 4-5 minute.
  4. Am adaugat usturoiul pasat si bulionul si am mi lasat sa fiarba 3 minute.
  5. La final am adaugat oregano si busuioc.
  6. Separat, intr-o cratita, am pus apa la fiert, sare, iar cand a dat in clocot am adaugat pe rand, cate 4-5 foi de lasagna, lasandu-le sa fiarba 3 minute.
  7. Cand le-am scos din apa, le-am intins pe un prosop de bumbac, una langa alta, avand grija sa nu le suprapun.
  8. Am procedat la fel cu toate foile de lasagna.
  9. Am uns cu lei de masline un vas termorezistent de 20 x 30 cm, si am pus primul strat de foi lasagna.
  10. Compozitia de ciuperci am impartit-o in 3 si am pus primul strat de ciuperci peste foile de lasagna.
  11. Am continuat la fel, in total punand 4 straturi de foi lasagna si 3 straturi de ciuperci.
  12. La final, ultimul strat de foi lasagna l-am uns cu cele 4 linguri de pasta rosii cu ardei.
  13. Tava am introdus-o in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius si am lasat-o 35 minute.
Notite
Tava recomandata: 20 x 30cm
Recipe by Arome de poveste at https://aromedepoveste.ro/lasagna-cu-pleurotus-si-champignon/